Вашингтон. По-късно тази седмица полицията планира да възстанови металните огради

...
Вашингтон. По-късно тази седмица полицията планира да възстанови металните огради
Коментари Харесай

FAZ: Във Вашингтон възстановяват оградата около Капитолия в навечерието на нов митинг

Вашингтон. По-късно тази седмица полицията възнамерява да възвърне металните огради към Капитолия, издигнати след щурмуването на постройката на Конгреса на Съединени американски щати на 6 януари. Новият шеф на полицията в Капитолия Томас Мангер осведоми водачите на демократите и републиканците в Камарата на представителите и Сената за стягане на ограниченията за сигурност, оповестява Frankfurter Allgemeine Zeitung .

Председателят на Камарата на представители Нанси Пелоси, демократ, изиска брифинг. Причината за засилените ограничения за сигурност е протест, плануван за събота под лозунга „ Справедливост за 6 януари “, на който поддръжници на някогашния президент Доналд Тръмп имат намерение да защитят американците, арестувани за присъединяване в всеобщите митинги, приключили с щурмуването на Капитолия.

Протестиращите възнамеряват да се съберат на Юнион Скуеър в подножието на Капитолийския рид. След брифинга Мангер разгласи, че „ в случай че всичко върви добре, оградата ще бъде отстранена доста бързо “. Началникът на полицията посъветва всички евентуални извършители да останат вкъщи. Според него полицията няма да търпи принуждение и незабавно ще предприеме дейности.

Действията на полицията в Капитолия и други полицейски сили на окръг Колумбия по време на нападението на 6 януари провокираха остри рецензии. През уикенда Мангер се обърна за помощ към полицейските сили в прилежащите щати Мериленд и Вирджиния. Освен това полицията на Капитолия е в контакт с Пентагона.

Според изданието полицията на Капитолия е изразила угриженост по отношение на активността в десните онлайн конгреси. Експертите, въпреки това, означават, че за разлика от интервала преди 6 януари, този път от страна на десни радикални групи, има много слаба онлайн интензивност.

Мат Брейнард, някогашен участник в акцията на Тръмп, е един от уредниците на митинга. Той акцентира, че това е извънредно кротичък митинг. Според него оградите служат като „ театрални пейзажи “. Лидерите на крайнодясната група „ Гордите момчета “ приканиха членовете си да се отдръпват от митинга заради риск от арест.

Преобладаващото мнение измежду поддръжниците на Тръмп е, че единствено няколко протестиращи на 6 януари са направили незаконни действия. По-голямата част от стачкуващите са били мирни. Те просто са желали да изразят опозицията си против „ подправянето на изборите “ от демократите. Има и необятно публикувана версия, че безредиците в действителност са били проведени от сътрудници на ФБР под прикритие, отбелязва вестникът.

През последните няколко месеца чиновниците на реда са арестували над 500 души в 40 щата за присъединяване в митингите на 6 януари. Много последователи на Тръмп ги считат за „ военнопленници “. Самият Тръмп назова протестиращите „ огромни патриоти “. Според него доста от тези, които са се отправили към Капитолия на Съединени американски щати, са били задържани по простъпка, написа Frankfurter Allgemeine.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР