Вашингтон официално обяви плановете си за изтеглянето на американските военни

...
Вашингтон официално обяви плановете си за изтеглянето на американските военни
Коментари Харесай

САЩ местят военните си части от Германия в други европейски държави

Вашингтон публично разгласи проектите си за изтеглянето на американските военни от Германия. До седмици 11 900 от 36 000 американски военни, ситуирани във федералната република, ще я изоставен. Почти половината от американските бойци - 6 400, ще се завърнат в родината си. Други 5 600 военни ще бъдат разпределени в разнообразни европейски страни като Италия, Белгия и Полша.
Светът е похарчил близо 2 трилиона $ за защита през 2019 година Съединените щати са преди всичко в статистиката с изхарчени 732 милиарда $ или 38% от общите разноски
„ Преместваме военните сили от Централна Европа, от Германия, където с от времето на Студената война, на изток, където са новите ни съдружници в Черноморския район, беседваме за спомагателни военни в Полша, има опция и за разполагане в балтийските държави”, изясни във Вашингтон военният министър Марк Еспер.

Съединени американски щати сменят и местоположението на европейската си щаб квартира от Щутгарт, Германия в Монс, Белгия.

През юни американският президент Доналд Тръмп разгласи изненадващо, че ще понижи броя на американските военни в Германска федерална република. Президентът на Съединени американски щати неведнъж подлага на критика федералната република, че като член на НАТО не влага задоволително средства в общата защита. Същият мотив акцентира и министърът на защитата Еспер, който даже разяснява, че чака Германия да заделя повече даже повече от 2% от Брутният вътрешен продукт за защита.

Решението на Тръмп среща доста съперници в американския Конгрес, в това число измежду републиканците. Опасенията са, че дейностите заплашват и националната сигурност на страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР