Вашингтон. Националният комитет на Демократическата партия на САЩ е повдигнала

...
Вашингтон. Националният комитет на Демократическата партия на САЩ е повдигнала
Коментари Харесай

Washington Post: Демократическата партия на САЩ ще съди Русия, предизборната кампания на Доналд Тръмп и „Уикилийкс“, обвинявайки ги в сговор по време на изборите през 2016 година

Вашингтон. Националният комитет на Демократическата партия на Съединени американски щати е повдигнала правосъден иск на сумата от доста милиони долари против съветското държавно управление, предизборната акция на сегашния президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и проверяващата организация „ Уикилийкс “, обвинявайки ги в интрига, която е провалила успеха на демократите на президентските избори през 2016 година, написа Washington Post.
В жалбата, подадена във федералния областен съд в Манхатън, се твърди, че високопоставени чиновници на акцията на Тръмп са влезнали в скрит план с съветското държавно управление за да навредят на Демократическата партия и на нейния президентски претендент Хилъри Клинтън и да помогне Тръмп да завоюва изборите,чрез навлизане в компютърни мрежи на Демократическата партия и разпространяване на откраднати материали открити там.
„ По време на президентската акция на 2016 година, Русия започва решителна офанзива против нашата народна власт, и откри искащ и деен сътрудник в акция Тръмп “, разяснява ръководителят на Националния комитет на Демократическата партия Том Перес.
„ Това съставлява акт на невиждано изменничество: акцията на претендент за президент на Съединени американски щати в лига с враждебна непозната мощ, с цел да укрепи личната си късмет да завоюва президентския пост “, добави той.
Жалбата на непозната страна може да се окаже правосъдно предизвикателство за демократите, частично тъй като другите страни имат имунитет от множеството щатски правосъдни каузи. Оплакването на Комитета на демократите твърди, че Русия няма право на протекция, защото интернет-атаката е нарушаване на частната благосъстоятелност на партията.
В желае се твърди, че „ Русия е нарушила частните сървъри на Националния комитет на Демократическата партия..., с цел да открадне комерсиална загадка и да извърши стопански шпионаж “.
Тръмп персонално не е ответник. Вместо това, искът е ориентиран към разнообразни помощници ва Тръмп, които са се срещали с хора, считани, че са свързани с Русия по време на акцията, в това число и синът на президента, Доналд Тръмп-младши, шурей му Джаред Кушнер, ръководителят на неговата предизборна акция Пол Манафорт и заместникът му Рик Гейтс.
Консултантите и сътрудниците на Тръмп отхвърлят да са получавали помощ от Русия

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР