Вашингтон/Москва. Пентагонът е в истерия, след като Министерството на отбраната

...
Вашингтон/Москва. Пентагонът е в истерия, след като Министерството на отбраната
Коментари Харесай

Daily Mail: Русия може да унищожи сателитите на НАТО

Вашингтон/Москва. Пентагонът е в нервност, откакто Министерството на защитата на Руската федерация възроди руската система „ Нудол “, която е в положение да смъкна спътниците на НАТО. Така Москва насочи предизвестие към Запада, ако се опита да премине „ алените линии “ на Кремъл във връзка с Украйна, разясняват в редакцията на английския вестник Daily Mail .

Русия предизвести, че в случай че връзките със Запада се влошат, тя може да употребява новите си противосателитни оръжия, с цел да унищожи 32 спътника на НАТО, което прави западните ракети, ръководени от GPS, безполезни. Миналата седмица Москва тества сполучливо противосателитната ракета „ Нудол “, която унищожи неработещ галактически транспортен съд, изстрелян през руската ера, оставяйки отломките му в ниската орбита на Земята, които биха могли да съставляват опасност за МКС. Това провокира отвращение в НАСА и Вашингтон. Според съветските медии това е било предизвестие към Запада, ако той се опита да премине „ алените линии “ на Кремъл във връзка с Украйна.

Тази опасност пристигна, откакто Владимир Путин изпрати над 94 000 бойци на границата с Украйна, както и доста количество военна техника, в това число танкове и ракетни батареи. Привличането на войски става на фона на непрекъснати закани от Москва към Киев. Съсредоточаването на съветските сили наоколо до границите на Украйна поражда опасения на Запад за допустимо навлизане на територията на страната от три страни - от съветската граница, от Крим и от територията на Беларус. Западът изхожда от разследващите данни, които Съединени американски щати споделиха с европейските си съдружници.

Москва отхвърли тези отчети, наричайки ги дезинформация, целяща прикриване на нападателните проекти на Украйна. А съветската работа за външно разузнаване упрекна Вашингтон, че е развил „ нервност “, опровергавайки изказванията, че Москва е имала желание да стартира инвазия. От СВР обявиха, че Държавният департамент рисува „ ужасна картина за това по какъв начин орди от съветски танкове ще стартират да смазват украинските градове “, базирайки се на някаква „ надеждна информация “. „ Изненадващо е с каква скорост много почтеното външнополитическо ведомство се трансформира в рупор за подправена агитация “, споделиха от пресбюрото на СВР.

В тази обстановка Белият дом обмисля опцията да изпрати в Украйна противотанкови ракетни комплекси Javelin и хеликоптери Ми-17 съветско произвеждане, които са закупени за Афганистан, само че които в този момент би трябвало да бъдат изпратени в друга страна. Освен това Вашингтон взема решение въпроса за изпращането на военни инструктори в Украйна. Други чиновници на администрацията обаче се притесняват, че изпращането на военна помощ ще бъде възприето като сериозна провокация от Москва. От своя страна Министерството на защитата на Украйна организира серия от военни учения, по-специално покрай Киев с присъединяване на въздушно-десантни войски, както и покрай границите на анексирания Крим с присъединяване на морски пехотинци. Русия изрази дълбока угриженост по отношение на военната поддръжка, предоставена от Обединеното кралство и Съединени американски щати на Киев.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР