Вашингтон и Тайпе подписаха споразумение, което ще подобри търговските отношения

...
Вашингтон и Тайпе подписаха споразумение, което ще подобри търговските отношения
Коментари Харесай

САЩ и Тайван подписаха търговско споразумение въпреки Китай

Вашингтон и Тайпе подписаха съглашение, което ще усъвършенства комерсиалните връзки посредством възстановяване на митническите, капиталовите и други разпореждания.

Тези ограничения бяха подписани от неофициални структури, които поддържат комерсиалните връзки сред двете страни, показва " Вашингтон Пост ".

Споразумението има за цел да " укрепи и задълбочи икономическите и комерсиалните връзки ", се споделя в изказване на Службата на комерсиалния представител на Съединени американски щати, като на подписването участва Сара Бианки, заместник-търговски представител на Съединени американски щати.

Китайското държавно управление реагира, като изиска от Съединени американски щати да прекратят формалната връзка с островната страна. " Съединените щати би трябвало да прекратят всякаква форма на формален продан с Тайван " и " да се въздържат от изпращане на неправилни сигнали към сепаратистките сили за " самостоятелност на Тайван ", съобщи представителят на китайското външно министерство Мао Нин.

Тайван и Китай се разделят през 1949 година след революция. Островът в никакъв случай не е бил част от Китайската национална република, само че държавното управление на континенталната част на страната твърди, че той би трябвало да бъде единен с нея, при нужда със мощ.

Усилията за заплашване на Тайпе са се нараснали, като Пекин все по-често изпраща изтребители и бомбардировачи над острова.

Американски и европейски политици посетиха Тайван в символ на поддръжка за определеното от него държавно управление. " Тайван търгува със Съединени американски щати от десетилетия - като се стартира от промишлени артикули през 70-те години и се стигне до полупроводникови чипове в този момент. И въпреки че през 90-те години имаше някои усложнения заради проблеми с правата на интелектуална благосъстоятелност, в по-голямата си част търговията [между двете страни] върви безпрепятствено ", споделя професорът по стопанска система Ву Дахран от Националния централен университет на Тайван, читиран от Франс 24.

Според Ву тази договорка не е толкоз обвързвана с действителната стопанска система, а е по-скоро алегоричен, политически акт на взаимност за Тайван и опълчване на метода на Пекин за владичество. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР