Вашингтон и Анкара са се договорили да вървят към споразумение

...
Вашингтон и Анкара са се договорили да вървят към споразумение
Коментари Харесай

Турция спира военната операция в Сирия за 120 часа,

Вашингтон и Анкара са се договорили да вървят към съглашение за основаването на зона за сигурност

Турция се съгласи да спре военната си интервенция в Сирия за 120 часа, което да разреши евакуиране на кюрдските сили. Това съобщи вицепрезидентът на Съединени американски щати Майкъл Пенс след срещата си в Анкара с президента Реджеп Тайип Ердоган, предадоха международните организации.

Пенс посочи, че Съединени американски щати ще улеснят изтеглянето на своите съдружници - кюрдските въоръжени формирования, от зоната на турската интервенция в Сирия.

Операция " Извор на мира " ще бъде прекъсната напълно след цялостното евакуиране (на кюрдските сили), добави вицепрезидентът.

Вашингтон и Анкара са се договорили да вървят към съглашение за основаването на зона за сигурност на границата със Сирия.

Освен това Съединени американски щати няма да вкарват нови наказания против Турция. Пенс съобщи, че Вашингтон ще отстрани глобите, наложени против Анкара, когато в зоната на деяние в Сирия бъде обезпечено " непрекъснато преустановяване на огъня ".

На обособена конференция турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че преустановяването на турската военна интервенция " Извор на мира " в Северна Сирия не съставлява помирение, тъй като такова може да бъде подписано единствено сред две законни страни. Турция ще приключи интервенцията си в Северна Сирия единствено откакто терористите от " Отряди за национална самозащита " (ОНС) и " Работническа партия на Кюрдистан " (ПКК) изоставен (зоната за сигурност), означи министърът.

Ние (Турция и САЩ) се съгласихме да съберем тежките оръжия от Общински народен съвет, да унищожим техните позиции и укрепления, добави Чавушоглу.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР