Вашингтон. Главните помощници по национална сигурност на американския президент Доналд

...
Вашингтон. Главните помощници по национална сигурност на американския президент Доналд
Коментари Харесай

Protothema : Администрацията на Тръмп с план за газопроводи, които да спасят Европа от руските енергоресурси

Вашингтон. Главните помощници по национална сигурност на американския президент Доналд Тръмп имат вяра, че „ пътната карта “ за мир в Близкия Изток е трасирана на физическа карта, която виси на стената в Белия Дом и на която са маркирани мрежа от електроцентрали, газови терминали и амбициозни планове за тръбопроводи, написа електронното издание на гръцкия вестник Protothema .
Според трима висши чиновници на администрацията, тази карта - разкрита и получена от McClatchy - е стимулирала членовете на Съвета за национална сигурност да дадат приоритет на основаването на газов конгрес в Източното Средиземноморие, който по едно и също време да подтиква и да преплита стопанските системи на няколко страни, които са били в несъгласия в продължение на десетилетия.
Фокусът върху районните енергийни запаси е в основата на организационния принцип за създаване на политиката измежду основните членове на вътрешния кръг на Тръмп, които считат газа и петрола за основен детайл в техните тактики по отношение на Русия и Европейския съюз, настояват източници от Белия Дом и Пентагона.
Това е необичаен случай на последователност сред администрациите на Тръмп и Обама. Картата за първи път е основана от картографите на Държавния департамент и енергийните дипломати, които работят по напътствие на някогашния вицепрезидент Джо Байдън, съгласно архитекта Амос Хохщайн, някогашен специфичен делегат и координатор по интернационалните енергийни въпроси.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР