Вашингтон. Бившият държавен секретар на САЩ Майк Помпео разкритикува първата

...
Вашингтон. Бившият държавен секретар на САЩ Майк Помпео разкритикува първата
Коментари Харесай

The Hill: Помпео за речта на Байдън пред Конгреса: Успешно изложи радикална социалистическа програма

Вашингтон. Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео разкритикува първата поява на президента Джо Байдън пред двете камари на Конгреса, наричайки препоръчаните от него политически стъпки „ радикална социалистическа стратегия “, отбелязва изданието The Hill .

„ Президентът Байдън сполучливо изложи радикална социалистическа стратегия за идващите четири години. Това би трябвало да провокира безпокойствие във всеки свободомислещ американец “, написа Помпео в обществената мрежа „ Туитър “.

В речта си Байдън прикани Конгреса да предприеме дейности по редица въпроси, в това число Закона за американските фамилии, който планува обезпечаването на гратис образование в лицей, гратис обучение в ранна детска възраст и повишен достъп до грижи за деца на налични цени.

Той също по този начин прикани за промени по въпроси като имиграцията, информации за предишното на хората, закупуващи оръжия, климатичната рецесия, корпоративните налози и цените на медикаментите.

Освен това президентът на Съединени американски щати се изрече в поддръжка на личното си предложение за повишение на налозите, което ще засегне американските жители, които печелят над 400 хиляди $ годишно. Той прикани най-богатите американци да „ платят справедливия си дял “.

Помпео, който неотдавна подклади слуховете за вероятното му присъединяване в президентските избори през 2024 година, остро разкритикува политическите начинания, които Байдън загатна в речта си.

„ Почти всеки политически ход, препоръчан от президента Байдън довечера, включва разширение на властовите структури и повишение на налозите. Това не трансформира нищо, само че вреди на американския служащ “, предизвести някогашният първи посланик на Вашингтон.

Байдън също прикани американците към единение по време на речта си, предупреждавайки, че други страни могат да победят Съединени американски щати в конкурентната битка на XXI век. Помпео също не се съгласи с това изказване на водача на Белия дом. „ Президентът Байдън споделя, че желае да подсигурява, че ще спечелим надпреварата през XXI век. Нека ви кажа - поклонничеството пред Китай ще подсигурява, че ще загубим в това съревнование. Трябва да сме твърди, а не слаби “.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР