Вашингтон. Белият дом анонсира в съобщение на официалния си уебсайт,

...
Вашингтон. Белият дом анонсира в съобщение на официалния си уебсайт,
Коментари Харесай

Белият Дом: САЩ и партньорите от Г-7 налагат тежки нови санкции на Русия

Вашингтон. Белият дом анонсира в известие на формалния си уеб страница , че възнамерява, дружно с сътрудниците от Г-7, да разшири в допълнение глобите против Русия за нейната инвазия в Украйна.

Отбелязва се, че Г-7 афишира нови наказания в взаимното си изказване за поддръжка за Украйна, с цел да ускори икономическия напън върху Русия.

„ Съединените щати, в съгласуваност с Г-7, ще ползват голям брой задължения, в това число наказания против стотици лица и компании в допълнение към над 1000, които към този момент са под санкции; ще подхващат ограничения против заобикалянето на глобите, като наложат ограничавания на компании в няколко страни – в в допълнение към повече от 300, които към този момент са в списъка; ще се ползват нараснали мита за стотици продукти съветски артикули ", се споделя в изказването.

По-специално се приготвят нови наказания против съветската отбранителна промишленост и доставките за нейните потребности.

САЩ възнамеряват да наложат по-високи мита върху повече от 570 групи съветски артикули, което ще коства на Русия към 2,3 милиарда $.

Министерството на финансите на Съединени американски щати, както беше обявено по-рано, ще забрани вноса на ново съветско злато.

Първите наказания ще са против компании, които оказват помощ на Русия да заобиколи глобите посредством медиатори, като им не разрешават да купуват съответните артикули, в това число полупроводници.

Освен това те ще одобрят лични наказания против редица лица, забъркани в нарушавания на човешките права, военни закононарушения и работата на окупационните администрации, както и срещи забърканите в опитите на Русия да открадне украинското зърно и да завоюва по различен метод от войната.

„ Ще бъдат приложени визови ограничавания за към 500 чиновници за опасност или нарушение на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, нейната политическа самостоятелност или угнетяване на несъгласието в Русия “, се споделя в изказването.

Припомняме, че срещата на върха на Г-7 се организира в замъка Елмау в немската провинция Бавария на 26-28 юни.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън означи нуждата от опазване на единството на сътрудниците в Групата на седемте и НАТО пред провокациите, основани от съветската война против Украйна, като означи, че съветският президент Владимир Путин се надява на друго.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР