Вашингтон. Американското разузнаване е научило, че Кремъл планира офанзива срещу

...
Вашингтон. Американското разузнаване е научило, че Кремъл планира офанзива срещу
Коментари Харесай

The Washington Post: Кремъл планира настъпление в Украйна с участието на 175 хиляди военни

Вашингтон. Американското разузнаване е научило, че Кремъл възнамерява атака против Украйна на доста фронтове. Още при започване на идната година Русия може да хвърли 175 000 бойци в борба, написа американското издание The Washington Post , което твърди, че разполага с документ на американското разузнаване, който включва сателитни фотоси. Те демонстрират, че съветските войски са съсредоточени на четири места.

„ Руските проекти плануват военна атака против Украйна при започване на 2022 година с мащаб на силите, който е подсилен от този, който видяхме предходната пролет по време на изненадващите учения на Русия покрай границите с Украйна... Плановете включват широкомащабно придвижване на 100 батальонни тактически групи от към 175 хиляди души, както и бронирана техника, артилерия и съоръжение “, се споделя в известието.

Отбелязва се, че на американската карта с която разполага изданието броят на съветските военнослужещи е 70 хиляди, само че тяхното струпване се планува да доближи до 175 хиляди, а необятното придвижване на батальонни тактически групи към и от границата е разказано „ за прикриване на планове и основаване на неустановеност "

Според документа сега там са ситуирани 50 бойни тактически групи, както и " новодошли " танкове и артилерия.

Документът на разузнаването също по този начин допуска, че съветските сили могат да оставят съоръжение в подготвителните обекти, с цел да стартират бърза офанзива против Украйна.

Руски войски на границите на Украйна

Американските издания The Washington Post и Politico по-рано оповестиха за напредването на съветски войски до границите на Украйна. Тази информация беше подкрепена от сателитни фотоси на придвижването на съветските въоръжени елементи.

НАТО записва прекалено скупчване на съветски войски покрай украинските граници, като Алиансът позволява, че Москва може да извърши военна инвазия в Украйна.

„ Русия приготвя инвазия в Украйна и остава доста малко време, с цел да се предотврати това. “, по този начин американското разузнаване предизвести европейските съдружници за идната съгласно техните данни интервенция.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР