Вашингтон. Американският представител Дина Тайтъс, демократ от Невада, предложи изменение

Вашингтон. Американският представител Дина Тайтъс, демократ от Невада, предложи изменение ...

Kathimerini: Американски конгресмени предлагат САЩ да включат „Сивите вълци“ в списъка на терористичните групировки


Вашингтон. Американският представител Дина Тайтъс, демократ от Невада, предложи изменение на Закона за националната отбрана за финансовата година 2022 (NDAA), подаден тази седмица, призовавайки за определяне на турската националистическа организация „Сивите вълци“ като терористична групировка, пише Kathimerini.

Поправката изисква доклад на държавния секретар на САЩ за дейността на организацията „Сиви вълци“, „предприета срещу интересите на САЩ, съюзниците и международните партньори“, включително преглед на критериите, изпълнени за определяне като „чуждестранна терористична организация“.

Изменението призовава за определяне дали групата, военното крило на крайнодясната турска Партия на националистическото движение (ПНД), отговаря на критериите, изложени в раздел 219 от Закона за имиграцията и гражданството. Ако държавният секретар установи, че „Сивите вълци“ не отговарят на тези критерии, изменението призовава за „подробна обосновка кои критерии не са изпълнени“.

През ноември френското правителство забрани „Сивите вълци“, след като ги обвини в насилие и подбуждане на реч на омраза в страната.

Превод и редакция: Иван Христов

Източник: focus-news.net