Вашингтон. Американският представител Дина Тайтъс, демократ от Невада, предложи изменение

...
Вашингтон. Американският представител Дина Тайтъс, демократ от Невада, предложи изменение
Коментари Харесай

Kathimerini: Американски конгресмени предлагат САЩ да включат „Сивите вълци“ в списъка на терористичните групировки

Вашингтон. Американският представител Дина Тайтъс, демократ от Невада, предложи изменение на Закона за националната защита за финансовата година 2022 (NDAA), подаден тази седмица, призовавайки за установяване на турската националистическа организация „ Сивите вълци “ като терористична формация, написа Kathimerini .

Поправката изисква отчет на държавния секретар на Съединени американски щати за активността на организацията „ Сиви вълци “, „ подхваната против ползите на Съединени американски щати, съдружниците и интернационалните сътрудници “, в това число обзор на критериите, изпълнени за установяване като „ задгранична терористична организация “.

Изменението приканва за установяване дали групата, военното крило на крайнодясната турска Партия на националистическото придвижване (ПНД), дава отговор на критериите, изложени в раздел 219 от Закона за имиграцията и поданството. Ако държавният секретар откри, че „ Сивите вълци “ не дават отговор на тези критерии, изменението приканва за „ подробна аргументация кои критерии не са изпълнени “.

През ноември френското държавно управление забрани „ Сивите вълци “, откакто ги упрекна в принуждение и подбудителство на тирада на ненавист в страната.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР