Върви процес на сяамосваляне на кабинета. Правителството се сваля отвътре,

...
Върви процес на сяамосваляне на кабинета. Правителството се сваля отвътре,
Коментари Харесай

Антон Кутев: Правителството се сваля отвътре

Върви развой на сяамосваляне на кабинета. Правителството се смъква от вътрешната страна, не извън. Това съобщи в ефира на bTV зам. - ръководителят на Българска социалистическа партия Антон Кутев. Волен Сидеров е индивидът, който ще смъкна държавното управление, отсече Кутев.

По думите му ръководството върви от един гаф към различен.

Според Антон Куртев до оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова са довели вътрешни сили в ГЕРБ и ръководството. Оставката била битка за власт, а не съображения за договорката.

"Дали е кума не ме интересува, проблем е кой ръководи електропреносната мрежа. Това не трябва да е частна компания, която явно няма потенциала и финансите да го прави. Верният ход беше да стане държавно, да се изкупи ерп-то. Те са по определение отговорност на обществото ". Така Кутев разяснява продажбата на ЧЕЗ.

Припомняме, преди дни чешката ЧЕЗ утвърди договорката за продажба на активите в България и купувача "Инерком Груп ". По предварителна и непотвърдена информация цената на договорката е към 320 милиона евро.

За да няма подозрение към договорката и поради околните й връзки с купувача на ЧЕЗ, Петрова подава оставката си пред премиера Бойко Борисов.

От своя страна министър председателят одобри оставката на Теменужка Петкова и изясни, че той персонално я е посъветвал да отиде в Народното събрание и да разгласи оставката си.

Приватизацията не може да докара до облага, сподели Кутев и добави, че страната би трябвало да се върне към ръководството на основни браншове. "Не разбрах какво спечелихме при хиляди предприятия, които се приватизираха и се продадоха на скрап. Държавата би трябвало да се върне освен в енергетиката, в доста браншове - инфраструктура ВиК ", изрази мнение социалистът.

Конкретен отговор на въпроса по отношение на кандидатура за вакантния от през вчерашния ден пост Кутев не даде. Претенциите на социалиста не са към личността на енергийния министър, а към дейностите и работата. Атомна сила и ерп-тата да станат държавни, желае националният представител.

Левицата планува да даде отстраняването на Валери Жаблянов от поста зам. ръководител на Народно събрание на Конституционния съд. Българска социалистическа партия са уверени, че Жаблянов ще се върне на поста. По думите на Кутев желаната оставка е противозаконна. Те нямат желание да излъчват нов човек, а имат вяра, че Жаблянов ще се върне.

Припомняме, в Народното събрание от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков два пъти желае оставката на Валери Жалянов и сложи ултиматум. От ГЕРБ скочиха на социалиста поради определението за Народния съд в позицията на Българска социалистическа партия за провеждането на Луковмарш. Първаночално позицията, написана като послание до премиера Бойко Борисов, беше разпратена до медиите, само че в следствие редактирана на уеб страницата на Българска социалистическа партия.

"Той беше свален нелегално. Ще сезираме Конституционния съд за това и считаме, че ще бъде възобновен и то след няколко месеца ", отсече Антон Кутев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР