Върви ли към необратим упадък Европейският съюз? В упадък ли

...
Върви ли към необратим упадък Европейският съюз? В упадък ли
Коментари Харесай

И какво от това?

Върви ли към необратим крах Европейският съюз? В крах ли е изобщо или във краткотрайна рецесия? Или всичко това са измислици на съветски тролове и националисти, мечтаещи да се докопат до властта?
Както постоянно, истината не е еднопосочна, само че няма по какъв начин да си затваряме очите за явни неща. И най-очевидното може да се обобщи по този начин – какво от това?
Какво от това, че идващият основен прокурор Иван Гешев никак и не беше посрещнат топло в Комисията по цивилен права на Европейския парламент и беше подложен в обстановка да дава отговор на много неуместни въпроси? Какво от това, че беше питан за " Апартаментгейт " и до каква степен я докара прокуратурата по сагата – до под кривата круша! Какво от това, че беше обиден въпросът дали Гешев не е работил в полза на обвинени, с цел да получат по-леки присъди? Какво от това, че беше питан по какъв начин тъкмо беше определен? Какво от това, че е задоволително единствено да погледнеш кои и какви човеци го подкрепяха, с цел да се роди смешката, че един от слоганите по плакатите им " Гешев значи независимост " носи извънредно дословен смисъл?

Тази заран известният правозащитник Михаил Екимджиев доста тъкмо сподели, че в Европейски Съюз се работи с мек метод на напън. Само че този мек напън не е задоволителен и тъкмо това носи разочарованието! Просто е – като вървиш по мекото, в действителност приемаш лекото! А като я караш единствено на лекото, най-после тежкото ти пада на главата доста, но доста тежко!
Затова хората се умориха. Затова стана елементарно апатията да ни превземе. Съжалявам, не всеки може да е стоик и да отдели цялостен живот, с цел да може в миналото в бъдещето нещата да са както би трябвало. Този метод би следвало да излиза на дневен ред единствено когато няма други благоприятни условия. Европейски Съюз трябваше сякаш да дава тъкмо други благоприятни условия. Но наподобява ги дава прекомерно, прекомерно малко и се случват още веднъж прекомерно постепенно и мудно, в случай че въобще се случат. И даже може да се каже, че Европейски Съюз пречи на окончателната развръзка за затъналата като апартамент под данъчна оценка България. Защото и в Европа се оказа, че въпреки всичко по-често е по-лесно да извърнеш най-после очи, макар че добре си видял кой кой е!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР