Варшава. Председателят на полския парламент Марек Кушчински заяви в четвъртък,

...
Варшава. Председателят на полския парламент Марек Кушчински заяви в четвъртък,
Коментари Харесай

Reuters: Председателят на полския парламент подаде оставка след скандал с използване на държавен самолет за частни пътувания

Варшава. Председателят на полския парламент Марек Кушчински съобщи в четвъртък, че си подава оставката, откакто бе разкрито, че е употребявал държавни самолети за частни пътувания на членове на фамилията му, предава Reuters .
Скандалът се развихря в навечерието на парламентарните избори в страната на 13 октомври и английската организация чака той да се отрази на резултата на ръководещата партия „ Право и правдивост “ (ПиС).
„ Възнамерявам да си подам оставката на следващия ден “, съобщи Кушчински на конференция, три дни, откакто се извини, че е употребявам държавния аероплан „ Гълфстрийм “ за 23 полета със своето семейство.
Политическите анализатори обявиха, че до четвъртък от ПиС са възприели очаквателен метод с вярата абсурдът да замре в разгара на летните ваканции. Но откакто полските медии разкриха нови детайлности за полетите и показаха разликите в обясненията на Кушчински и държавното управление, евентуалните загуби са станали прекомерно огромни, с цел да бъдат подценени, разяснява „ Ройтерс “.
Анкета, оповестена от вестник „ Супер Експрес “ в четвъртък демонстрира, че близо две трети от поляците желаят Кушчински да подаде оставка.
В изследване на публичното мнение, извършено от организация IBRiS преди експлоадирането на абсурда, ПиС водят с 41,7% преди парламентарния избор през октомври. Основният опозиционен блок, центристката „ Гражданска Платформа “, има 25%, а групата леви партии са с 10.2%.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР