Варшава. Правителството на Полша обмисля въвеждането на забрана на часовете

...
Варшава. Правителството на Полша обмисля въвеждането на забрана на часовете
Коментари Харесай

N-tv : Полша обмисля забрана на часовете по сексуално образование в училищата

Варшава. Правителството на Полша обмисля въвеждането на възбрана на часовете по полово обучение в учебните заведения, с цел да защищити децата от „ полово развратничене “, предава немският ефирен канал N-tv .
В мнoжество градове на Полша жителите към този момент проведоха митинги против законопроекта, а в този момент на помощ им се притича и Европейският съюз, разяснява малкия екран.
Европейският парламент прикани за отдръпване на законодателна самодейност за криминализиране на половото обучение в учебните заведения. Депутатите гласоподаваха с огромно болшинство в Брюксел за резолюция, призоваваща полския парламент да се въздържи от приемането на закона. Липсата на полово обучение прави подрастващите по-уязвими на полова употреба и принуждение, се споделя в текста.
Според полската законодателна самодейност учителите, които преподават полово обучение в учебните заведения, би трябвало да бъдат наказвани с до три години затвор. Планираната смяна на закона беше инициирана и авансово дефинирана от Съюз на съперниците на абортите, който е отдаден на „ отбраната на децата и юношите от полова развратност “. Плановете за промени се поддържат от консервативната партия „ Право и правдивост “, която завоюва безусловно болшинство на парламентарните избори през октомври.
Още в средата на октомври хиляди поляци във Варшава и други градове излязоха на улиците за митинг против измененията. Върховният съд на страната стигна до предварителното умозаключение, че законопроектът в настоящия му тип не е съчетаем с просветителната задача на учебните заведения.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР