Варненци ще плащат една от високите цени за кубик вода

...
Варненци ще плащат една от високите цени за кубик вода
Коментари Харесай

С колко ще поскъпне водата във Варна

Варненци ще заплащат една от високите цени за кубик вода от начало на идната година. Това излиза наяве от предварителния отчет на предварителния отчет на КЕВР, съгласно който се планува повишаване от 2,974 лева на 3,097 лева По-скъп ще е кубикът единствено във Враца, където предлагането е за 3,171 лева, оповестява „ 24 часа ”.

Най-голямо нарастване е планувано в Бургас. Там кубикът ще нарастне с 27 ст. до 2,997 лв.. Предвижда се в София кубикът да се вдигне с 23 ст. и да стане 2,585 лева В Пловдив нарастването е от 2,20 на 2,216 лева за кубик.

Въпросните калкулации за смяна в цените са направени въз основа на данните за инфлацията до октомври. Статистиката за ноември, която Национален статистически институт ще разгласи до няколко дни, ще е решаваща за това с какъв брой ще нарастне водата от 1 януари. На 17 декември КЕВР ще прегледа заявките на ВиК операторите в 23 града с новите цени.

По-високи цени от 8 до 14 ст. на кубик са планувани и в Смолян, Силистра, Русе, Перник, Шумен, Сливен, Ямбол, Добрич, Брацигово, Златни пясъци, Радомир, Видин, Велико Търново, Габрово, Плевен, Кресна, Благоевград. Само в Кърджали ще има понижение, само че то е поради неизпълнението на заложените вложения от локалното ВиК. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР