Варненци излязоха на протест срещу строеж в Цветния квартал, съобщава

...
Варненци излязоха на протест срещу строеж в Цветния квартал, съобщава
Коментари Харесай

Варненци на протест заради строеж в Цветния квартал

Варненци излязоха на митинг против градеж в " Цветния квартал ", оповестява БНР.

Спорният терен се намира на улица " Роза " пред блок 21. Според протестиращите пространството е прекомерно малко, с цел да има нужното разстояние.

Местните обясниха, че сагата продължава към този момент близо девет години. Те упорстват вместо кооперация на мястото да има озеленяване и детска площадка.

Поводът за митинга е, че претендиращите за благосъстоятелност на имота частни лица още веднъж са внесли предложение в общината за разработване на обстоен организационен проект, който да разреши градежа.

Недоволните варненци обаче упорстват въпросният Подробен устройствен план да бъде спрян.

" През 2005 година бяхме завели частно дело и го спечелихме, като оборихме заповедта на господин Кирил Йорданов - заповедта във връзка със строителството за ПУП-а. През 2012 година те пуснаха още веднъж нов Подробен устройствен план, частниците. Имаме протокол от ИСУТ, в който се споделя, че се стопира този Подробен устройствен план заради противоречие на документите, т.е. документи с погрешно наличие. То се възвръща в идеална съсобственост, а не в действителна. И всички документи, които се вършат - продажби, размени, по-нататък след 2012 година в действителност са на основата на нереални документи ", изясни обстановката Валентина Желева от протестиращите.

Те са безапелационни, че ще заведат ново дело против Подробен устройствен план, ако той бъде признат. Освен това ще изискат среща с районния кмет на " Приморски " и с основния проектант на общината. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР