Варненци днес мърморят и негодуват заради неудобството, което създават всички

...
Варненци днес мърморят и негодуват заради неудобството, което създават всички
Коментари Харесай

Съветник: Днес варненци мърморят, но утре ще са благодарни за това, което се прави в града

Варненци през днешния ден мърморят и недоволстват поради неудобството, което основават всички поправки в града, само че на следващия ден, когато всичко бъде приключено, ще бъдат признателни за това, което се прави, разяснява за Varna24.bg общинският консултант Димитър Карбов, който е и ръководител на ПК " Архитектура и благоустройство “.

" Варна през изтеклата година се промени доста и през тази година ще забележим в действителни изразени параметри, това което се прави. Защото в този момент Варна е потънала в строителни действия, само че те ще приключат и тогава ще се видят същинските резултати. И в " Аспарухово “, и във " Възраждане “, и в централната част на града кипят поправки. Това от известно време нас варненци ни нервира. Всеки роптае, само че това е обвързвано с развиването на нашия град. Аз апелирам за малко повече самообладание и схващане, с цел да се случат по най-хубавия метод нещата. И когато те приключат и бъдат приведени в един добър тип, нашите съграждани ще изпитат удоволствието да живеят в един видоизменен град. Аз мисля, че е много самоуверено като начинание от Община Варна реализацията на тези обекти. Като върнем обратно този пробив на бул. " Левски " към " Максуда " беше единствено план и говорени в годините, само че никой нямаше куража да разгърне една такава активност и да търси благоприятни условия за финансиране. Още, когато приемахме бюджета на 2018 година показах удовлетворението си, че градът ще има бюджет, който да подтиква европейското развиване на Варна. Защото години наред Варна тъпчеше на едно място с бюджет, който беше извънредно непълен за обезпечаването на всички потребности. Сега с съвсем двойно повече средства виждаме, че има резултати, несъмнено с потреблението на европейското финансиране. "

Относно това, което е свършила комисията по Архитектура през миналата 2018 година Карбов изясни:

" Изтеклата година мина много сполучливо. Всички виждаме огромните инфраструктурни обекти, бяха заделени пари от държавния бюджет за рехабилитацията и построяването на нови пътни прави. В началото на годината взехме значимо решение за осъществяване на локален референдум за Морската градина, само че това бе анулирано заради решение на съда. Оказа се, че подписите, които следва да бъдат събрани са незадоволителни. Това обезсили провеждането на този референдум, само че това е въпрос, който във времето ще вземем под внимание, с цел да сложим границите на парка. Важните решения, които са вземани от комисията са свързани с разнообразни устройствени проекти за територии в града, по отношение на индустриални зони, селищни образования като Франгата и други

Имаше няколко устройствени проекта, свързани с разширението на някои пътни артерии. От по-значимите решения, които бяха взети през 2018 година бяха и двете оферти за анулация на строителни забрани в местностите Зеленика и Св. Никола. И на двете места има потребност от предварителна защита, обвързвана със свлачищните действия, които бяха в основата на строителните забрани, наложени от Министерство на регионалното развитие. В годините се организираха действия за укрепването на тези територии и взехме решение, че те могат да бъдат развити.Затова предложихме на министъра да анулира тази възбрана за част от тези територии. Там ще бъде положена канализация, което ще отстрани главната причина за свлачищните действия, така наречен септични ями. Зеленика е една територии, доста значима за развиването на нашия град на юг към " Аспарухово " и Галата. С този план ще дадем опция за реализацията на амбициозната концепция за построяването на рибарското пристанище на Карантината. Реализацията му и отварянето на околност Зеленика ще даде нов образ на Варна. "

Относно жалбите на жителите през предходната година Карбов сподели, че са свързани с прекачване на топката сред администрацията на Община Варна и районните кметства.

" Въпросите, които са поставяни от жители са извънредно значими за мен като консултант и доколкото имам пълномощията се пробвам да ги вземам решение. Сигналите са доста и това е в резултат на годините, когато те са насъбрани. Не желая да упреквам никого, само че за мен е добра индикация, че има съветници от всички политически партии със заряда да бъдат в помощ и поддръжка на жителите. Според мен има доброжелателност и последователност в решаването на проблемите ".

На финала Димитър Карбов пожела на варненци доста здраве и позитивизъм през новата 2019 година ВИЖТЕ ВИДЕО ФАЙЛА /sportdnes.bg

" target= " _blank " > ТУК
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР