Варненското дружество „Ескана” АД ще добива строителни материали - пясъци,

...
Варненското дружество „Ескана” АД ще добива строителни материали - пясъци,
Коментари Харесай

Варненското дружество „Ескана” АД ще добива строителни материали - пясъци, от находище „Старо Оряхово-3“, Долни чифлик, област Варна. Това реши Министерският съвет на днешното си заседание, определяйки фирмата за концесионер на находището. Концесията се п


Варненското сдружение „ Ескана” АД ще добива строителни материали - пясъци, от находище „ Старо Оряхово-3 “, Долни чифлик, област Варна. Това реши Министерският съвет на днешното си съвещание, определяйки компанията за концесионер на находището. Концесията се дава за период от 35 години. През този интервал концесионерът ще вложи над 1.2 млн. лева за застраховане на добивната активност и нужните предпроизводствени вложения. Очаква се концесионните заплащания за целия интервал на контракта да доближат 3 млн. лева Според регламентите на Закона за подземните благосъстояния 50 на 100 от тях постъпват в бюджета на общината по местоположение на концесионната повърхност.

Съгласно друго държавно решение, „ Огнеупорни глини “ АД ще добива строителни материали - пясъци и чакъли, от находище „ Гарговското “, ситуирано в землището на с. Славовица, община Долна Митрополия, област Плевен. Размерът на концесионната повърхност е 89,6 декара. Концесията се дава за период за период от 35 години на база количествата на одобрените ресурси и планувания средногодишен рандеман. В проекта за разработка и направените планове е очакван средногодишен рандеман от 16,5 куб. м. или 25,5 тона/год. строителни материали. Постъпленията от концесията се чака да надвишават 575 хиляди лева, като приходите ще постъпват в държавния бюджет и бюджета на община Долна Митрополия. Предвидените вложения от кандидатконцесионера за интервала на концесията възлизат на над 193 хиляди лв..

Одобрена е също по този начин смяна, съгласно която сдружението „ Гео-Марк инженеринг “ ЕООД, гр. Етрополе, е новият концесионер на находище „ Луда Яна “, от което се добиват строителни материали - баластра (пясък и чакъл). Промяната е поискана от предходния концесионер. Находище „ Луда Яна “ се намира на територията на община Панагюрище и община Стрелча, област Пазарджик. Концесията за него е предоставена през юни 2008г. за 15 години на „ Елшица-99 “ ЕАД, гр. София. Възможността за прекачване на права и отговорности по предоставена концесия е регламентирана в член 25, алинея 2 от Закона за подземните благосъстояния.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР