Варненският окръжен съд замени режима за изпълнение на наказанието на

...
Варненският окръжен съд замени режима за изпълнение на наказанието на
Коментари Харесай

По-сурово наказание за един от братята, убили и изнасилили възрастна жена в Провадия

 Варненският областен съд размени режима за осъществяване на наказването на 19г. Станислав М. от " общ “ на " непоколебим “, оповестиха от пресслужбата на институцията. Младежът изтърпява 10 годишна присъда, постановена през 2019 година Тогава Окръжен съд – Варна го призна за отговорен, че дружно с Осман Ю., като малолетни са направили обир, съпроводен с ликвидиране и са изнасилили 77-годишна жена.

В настояването за подмяна с по-тежък режим на изтърпяване на наказването, затворническите управляващи във Варна показват, че още с постъпването си в поправителния дом към Затвора-Враца, Станислав М.  се държал предизвикателно, цинично и надменно. Бил настъпателен към работещите с него чиновници, неприятелски и подозрителен. Често прибягвал към закани, закани за разпра със чиновници и с други лишени от независимост. Наказван бил за упражнено физическо принуждение по отношение на различен арестуван в дома, а по-късно и за жестоко поведение по отношение на чиновниците и отправени закани.

След навършване на пълноправие Станислав М. е изместен в Затвора-Варна. Там стартира изтърпяване на наказването си при първичен общ режим, по отношение на което е разпределен в затворническо общежитие от открит вид " Разделна ". Следват голям брой наложени санкции. " Адаптацията му към новите условия протича мъчно “, показват от Затвора. И допълват, че целият интервал на пенитенциарно отнасяне по отношение на него е белязан от неуважение на наложените ограничавания и липса на мотивация за прекъсване на правонарушенията. А оценката на риска сочи неналичието на смяна и висок риск да повтори действията си - 80 т. и висок риск от вреди към обществото и местата за отнемане от независимост.

Съдът почете настояването на затворническите управляващи и дефинира по-тежък режим на изтърпяване на наказването на Станислав М. – от " общ “ към " непоколебим “.

Определението на съда предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР