Варненският окръжен съд уважи искането за промяна мярката за неотклонение

...
Варненският окръжен съд уважи искането за промяна мярката за неотклонение
Коментари Харесай

Младеж, нарушил мярката домашен арест, бе задържан под стража във Варна

 Варненският областен съд почете настояването за смяна мярката за неотклонение на 20- годишния Яни А. от " домакински арест “ в " задържане под стража “, поради нарушаването й. Обвинението по отношение на него е, че през юни 2020 година употребил платежен инструмент без единодушието на титуляря.

Привлечен е към наказателна отговорност през февруари тази година, като на 19.02.2021 година му е била взета мярка за неотклонение " домакински арест “. Ден преди определението на съда да влезе в действие, на 22 февруари, Яни се отклонил от адреса, на който се изпълнявала мярката. Наложило се да бъде разгласен за общодържавно търсене. Задържан е на 16 март от органите на реда.

Пред съда обвиненият изясни, че се наложило да наруши мярката, с цел да изпрати приятелката си. След това не се върнал вкъщи от боязън, че що го върнат в ареста.

Варненският областен съд реши, че са налице всички учредения за уважаване настояването на прокуратурата за изменение на мярката за неотклонение по отношение на Яни А. от " домакински арест “ в " задържане под стража “. Същият е осъждан неведнъж за закононарушения от общ темперамент. Все още е налице обоснованото съмнение за съпричастност на лицето към повдигнатото обвиняване. Отклоняването от втората по тежест мярка за неотклонение - " домакински арест “ и укриването на Яни са учредения, съдът да счете за действителни опциите той да се укрие още веднъж или да извърши закононарушение.

Определението на Окръжен съд – Варна предстои за обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР