Варненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Варна

...
Варненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Варна
Коментари Харесай

Керан, разследван за 4 престъпления в Германия, остава във варненския арест

 Варненският областен съд прегледа искане на Окръжна прокуратура – Варна за предаването на 38-годишния Карен М. на управляващите в Германия по отношение на водено против него следствие за 4 закононарушения – подготвяне за подправяне на гербови марки, подправяне на платежни карти с обезпечена функционалност.

Максималният размер на плануваното наказване съгласно немския Наказателен кодекс е не по-малко от 2 години.

Карен М. е разгласен за интернационално търсене от Районен съд - Тиргартен въз основа на Европейска заповед за арест (EЗА) издадена на 07.09.2020 година Пред правосъдния състав на Варненския областен съд лицето изрази единодушие за непринудено предаване на искащата страна. 

Карен М. е бил арестуван на 13.01.2021 година на територията на Второ районно управление (на МВР) на МВР- Варна. Той е роден в Русе, само че с сегашен адрес в морската столица.  

Според обвиняването на немските управляващи, от непостоянен интервал през 2017г. Карен М., по прякор " Арменеца “, дружно с още двама българи с прякори " Жабата “ и " Аврам “, както и още лица, останали незнайни до сегашния миг основали незаконна група. В изискванията на продължавано закононарушение и в съучастничество, те източвали данните на банкови карти на огромен брой клиенти в Берлин и други градове в Германия. Групата инсталирана скимиращи устройства и камери на банкомати, с цел да може по-късно да бъдат правени дубликати на картите и теглени суми от сметките на притежателите на картите.   

Престъпленията, за които е разследван 38-годишния мъж са наказуеми и по българското законодателство. 

След преценка на събраните по делото доказателства и като съобрази  мненията на страните, Варненският областен съд одобри, че настояването за предаването на Карен М. е съобразено с условията на Закон за екстрадицията и ЕЗА. Налице е и изказване на лицето, чието задържане се желае, което показва единодушие за непринудено предаване. Доказателствата по делото откриват, че същият е с сегашен адрес във Варна. С оглед застраховане на наличието на Карен М. в идното дело за екстрадиция, Варненският областен съд откри, че по отношение на лицето следва да бъде взета мярка за неотклонение " Задържане под стража “ до фактическото му предаване на немските управляващи. 

Определението на Окръжен съд - Варна може да бъде обжалвано пред въззивната инстанция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР