Варненският окръжен съд призна за виновен мъж от Игнатиево, който

...
Варненският окръжен съд призна за виновен мъж от Игнатиево, който
Коментари Харесай

Осъдиха пиян шофьор, опитал да подкупи полицай

Варненският областен съд призна за отговорен мъж от Игнатиево, който предложил рушвет от 50 лева на двама полицейски чиновници от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Аксаково, с цел да не извършат дейности по работа.

На 22 февруари автопатрулът спрял за инспекция лек автомобил Peugeot 206, ръководен от подсъдимия Иван И. Освен застраховка „ Граждански отговорност “, лидерът не показал други документи. Поради тази причина 25-годишният мъж се обадил по телефона на околните си и изискал от тях да му донесат останалите документи.

По време на диалога полицейските чиновници забелязали, че лидерът лъха на алкохол. Иван признал, че е пил, и изискал „ да се оправят по някакъв различен метод “. Когато негов непосредствен донесъл свидетелството на ръководство на МПС, Иван подал документите през отворения прозорец на полицейския автомобил. От шофьорската брошура на подсъдимия в купето на служебната кола изпадали пет банкноти по 10 лв.. Водачът обяснил, че това е „ да се почерпят и да го пуснат “. За случая била известена дежурната част на полицията. Иван И. бил тестван с дрегер, който отчел 1,02 промила алкохол, като подсъдимият отказал да даде кръвна проба. Лицето не е осъждано до този миг.

Мъжът се призна за отговорен, одобри обстоятелствата и събитията, посочени в обвинителния акт, и отхвърли да се събират доказателства в правосъдната фаза. Варненският областен съд му наложи наказване е „ отнемане от независимост “ за период от 1 година, отсрочено с 3-годишен изпитателен период, както и санкция в размер на 300 лева

Присъдата предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд - Варна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР