Варненският окръжен съд призна за виновeн 63-годишния Стоян Ст., който

...
Варненският окръжен съд призна за виновeн 63-годишния Стоян Ст., който
Коментари Харесай

Смешна присъда за разведен варненски бизнесмен!

 Варненският областен съд призна за виновeн 63-годишния Стоян Ст., който в качеството си на шеф на еднолично сдружение избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери.

В интервала 14.12.2011 година до 30.03.2014 година във Варна в изискванията на продължаващо закононарушение, подсъдимият избегнал заплащането на Данък добавена стойност и корпоративен налог в размер на 191 711,91 лв..

Стоян Ст. е роден във Варна, със приблизително обучение, разведен, пенсионер, с чисто правосъдно минало.

Защитата на подсъдимия изиска осъществяване на кратко правосъдно разследване, като Стоян Ст. признава напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт. В този случай, съдeбният състав е длъжен да почете настояването на отбраната му за осъществяване на кратко правосъдно разследване. При тази процедура, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, при постановяване на неоправдателна присъда, наказването " отнемане от независимост “ наложително се понижава с 1/3.

За осъщественото закононарушение, Варненският областен съд му наложи на 63-годишния мъж наказване 1 година и 6 месеца " отнемане от независимост “, чието изтърпяване отсрочва с изпитателен период от 3 години.

Подсъдимият следва да заплати на страната посредством министерството на финансите обезщетение за породени имуществени вреди в размер на 191 711.91 лв., вследствие на действие, ведно със законната рента, считано от дата на увреждането – 30.03.2014 година, до окончателното погашение на сумата.

Стоян Ст. е наказан за заплати и направените по делото разходи в размер на 338,10 лева по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи Варна, както и държавна такса върху почетения цивилен иск в размер на 7668,48 лева по сметка на ВОС в интерес на Бюджета на правосъдната власт.

Присъдата предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд – Варна, в 15-дневен период от през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР