Варненският окръжен съд призна за виновен 53-годишния Константин Б. за

...
Варненският окръжен съд призна за виновен 53-годишния Константин Б. за
Коментари Харесай

Доживотен затвор получи убиецът на DJ Теди


Варненският областен съд призна за отговорен 53-годишния Константин Б. за предумишленото убийството на DJ Теди. За закононарушението, осъществено с особена свирепост, му беше наложено едно от най-тежките санкции, планувани в Наказателния кодекс – пожизнен затвор при първичен специфичен режим.

Другият обвиняем по делото - 50-годишният Григор К., упрекнат че като подстрекател, е склонил Константин Б. посредством обещаване и предоставяне на полза – 20 000 евро, с цел да извърши закононарушението беше оневинен и освободен.

Показанията на предпазен очевидец са уличили 47-годишния Григор К. от Варна в подбуждане към убийството на диджея. Според обвиняването закононарушението е осъществено в съучастничество на 26 февруари 2015 година, когато Тодор Тодоров бил причакан пред дома си и намушкан смъртоносно. Като подстрекател на тежкото закононарушение прокуратурата сочи точно Григор К., а като причинител 50-годишния Константин Б.





До лятото на 2019 година убийството беше неразкрито, до момента в който прокуратурата не упрекна Константин Б., откакто получи резултатите от  направената ДНК експертиза, направена от Института по престъпна техника при Федералната престъпна работа на Германия. Малко по-късно обвиняване беше повдигнато и на Григор К.

В хода на делото бяха разпитани 73 очевидци, измежду които и един предпазен. В съда се явиха и 25 движимости лица, измежду които и немският специалист, направил ДНК експертизата, с цел да дават отговор на въпросите на страните и на правосъдния състав.

Присъдата предстои на въззивна инспекция пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен период от през днешния ден.







Сн. Булфото

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР