Варненският окръжен съд призна за виновен 24-годишния Стефан С., за

...
Варненският окръжен съд призна за виновен 24-годишния Стефан С., за
Коментари Харесай

Варненския съд праща в затвора убиец на пътя | Без книжка, с краден автомобил катастрофирал и причинил смъртта на спътника си

Варненският областен съд призна за отговорен 24-годишния Стефан С., за това че като лидер на автомобил нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност предизвикал гибел и междинна телесна щета на двама от спътниците си в злополука, оповестиха от съда за Moreto.net.

Инцидентът станал на 19 октомври 2018 година по пътя Варна-Добрич.

С откраднат автомобил и без да има удостоверение за ръководство , Стефан С. пътувал с двама свои познати към Варна. Движели се със скорост към 126 кв./ч , доста над позволената за региона от 90 км/ч. Видимостта била понижена, имало мъгла и дъжд . След кръстовището за с. Любен Каравелово, община Аксаково на един от завоите, лидерът изгубил ръководство над автомобила с последвал конфликт в две дървета. При произшествието на място умрял пътуващият на предната седалка мъж, а спътникът на задната седалка получил междинна телесна щета. Двамата оживели напуснали произшествието.

Пострадалият и наследниците на умрелия мъж бяха конституирани от съда като частни обвинители.

Делото беше решено в едно правосъдно съвещание, откакто отбраната на 24-годишния обвиняем изиска разглеждане на делото по съкратената процедура с признание на всички обстоятелства и условия, изложени в обвинителния акт. В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, при постановяване на неоправдателна присъда, съдът наложително понижава наказването „ отнемане от независимост “, което е наложил с 1/3.

Адвокатът на Стефан С. акцентира, че подсъдимият е съдействал на органите на следствието за откриване на обективната истина по случая. За да може наказването да превъзпита младия мъж, отбрана предложи то да бъде с най-малък размер.

Прокуратурата и частните обвинители пледираха за наказване към междинния размер, очакван в Наказателния кодекс. Изтъкнато бе, че подсъдимият е неведнъж осъждан за тежки умишлени закононарушения, както като малолетен, по този начин и като пълновръстен. Младата му възраст била единственото смекчаващо виновността събитие.

Варненският областен съд дефинира на Стефан С. наказване „ отнемане от независимост “ в размер на 9 година, което поради процедурата на кратко правосъдно разследване понижи с 1/3 до 6 години, при първичен общ режим на изтърпяване. Подсъдимият следва да заплати и направените по делото разходи в размер на 6457,51 лева в интерес на Държавата, по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна.

Присъдата предстои на обжалване или митинг в 15- дневен период от през днешния ден.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР