Варненският окръжен съд призна финансова санкция, наложена в Холандия на

...
Варненският окръжен съд призна финансова санкция, наложена в Холандия на
Коментари Харесай

Мъж от Варна ще плати глоба за разговор по телефон докато шофира, наложена му от властите в Холандия

Варненският областен съд призна финансова глоба, наложена в Холандия на 49-годишния Петър Ж. в размер на 250 евро.

Глобата му е била наложена, за това че на 19.04.2021 година е държал в ръка мобилен телефон по време на шофиране. Решението на управляващите в Холандия е постановено на 27 април тази година и е влезнало в действие на 8 юни.

За използване на правилото за взаимно признание на финансовите наказания, наложени в страни - членки на Европейския съюз, холандските управляващи са изпратили уверение. Предвид местоживеенето на санкционираното лице способен да прегледа делото бе Окръжен съд – Варна.

Съдебният състав откри, че са налице изискванията за признание на решението на холандските управляващи. Деянието съставлява нарушаване и по българското законодателство, като лицето е наказателно отговорно. Липсват доказателства за цялостно или отчасти осъществяване на задължението. Освен това удостоверението на Решението за налагане на финансова глоба дава отговор на условията и отминалостта не е изтекла.

Поради споделените доводи, Варненският областен съд реши, че няма учредения да бъде отказано признаването и осъществяването на финансова глоба и Петър Ж. следва за заплати санкцията от 250 евро, с левова равноценност – 489 лв..

Съдебният акт ще бъде изпратен за неотложно осъществяване на органите на Търговско дружество „ Национална агенция за приходите – Варна “.

Постановеното решение предстои на обжалване в 7-дневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР