Варненският окръжен съд призна финансова санкция, наложена от холандските власти

...
Варненският окръжен съд призна финансова санкция, наложена от холандските власти
Коментари Харесай

Съдът задължи мъж от Варна да плати 250 евро глоба, наложена в чужбина за шофиране при използване на мобилен телефон

Варненският областен съд призна финансова глоба, наложена от холандските управляващи на 47-годишен мъж, живеещ във Варна. Той е санкциониран 250 евро, поради държане в ръка на мобилен телефон по време на шофиране, оповестиха за Moreto.net от съда.

Делото беше гледано в Окръжния съд след изпратено от Нидерландия уверение за използване на правилото на взаимно признание на финансовите наказания, наложени в страни - членки на Европейския съюз.

Нарушението е било осъществено от българския жител на 11 януари предходната година. Решението на холандските управляващи е от 04.08.2022 година и е влезнало в действие на 15 септември същата година.

Съдебният състав на Окръжен съд – Варна реши, че не е налице нито едно от основанията, при които може да се откаже признаването и осъществяването на наложената финансова глоба.

Съдебният акт ще бъде изпратен неотложно на органите на Национална агенция за приходите за осъществяване, където мъжът ще би трябвало да заплати левовата равноценност на санкцията - 488,96 лева

Постановеното решение предстои на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен период.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР