Варненският окръжен съд потвърди постоянната мярка за неотклонение „Задържане под

...
Варненският окръжен съд потвърди постоянната мярка за неотклонение „Задържане под
Коментари Харесай

Ученикът, опитал да убие охранител, остава в ареста

Варненският областен съд удостовери непрекъснатата мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на десетокласника Кристиян Т. от Варна, против който се води наказателно дело за опит за съзнателно ликвидиране по хулигански подбуди, осъществено в съучастничество. Издирването на съучастника на ученика продължава.

Това оповестиха от Варненската Апелативна прокуратура.

Тежкото съзнателно закононарушение е било осъществено на 28 януари 2018 година към 2 часа след среднощ пред дискотека „ Гетсби “ в региона на спирка „ Акациите “ във Варна. Пострадалият е 36-годишният охранител на заведението Армен А., на който двамата съучастници нанесли порезно-прободни рани в крайници и гърдите.

До разправата с охранителя се стигнало, откакто младежите били изведени отвън дискотеката поради държанието им. Пред „ Гетсби “ навършилият 16 години Кристиян държал телохранителя, до момента в който съучастникът му нанасял към 15 удара с нож в краката и гърдите на 36-годишния потърпевш.

Един от ударите попаднал в сърдечната област на Армен А., който бил избавен с помощта на бързите дейности на медиците.

В правосъдната зала отбраната на ученика изиска определянето на по-лека мярка за неотклонение. Представителят на Окръжната прокуратура във Варна обаче се опълчи и напомни, че Кристиян има предходни престъпни регистрации.

Наказателният кодекс планува за опит за съзнателно ликвидиране по хулигански подбуди най-тежкото наказване – отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Непълнолетните причинители на това действие се санкционират с отнемане от независимост от 5 до 12 години, когато са навършили 16 години.

Определението на Варненския областен съд, с което бе доказана в началото наложената мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на малолетния Кристиян Т., предстои на обжалване пред Апелативния съд.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР