Варненският окръжен съд остави в ареста 25-годишният Петър Здравков, който

...
Варненският окръжен съд остави в ареста 25-годишният Петър Здравков, който
Коментари Харесай

Постоянен арест за шофьора, убил с колата си балетиста във Варна


Варненският областен съд остави в ареста 25-годишният Петър Здравков, който блъсна балетиста от Варненската държавна опера Мартин Чикалов, съобщи БНР. Петър Здравков, като се изключи че не е имал брошура, два пъти е бил глобяван, тъй като е карал автомобила с много едва зрение и без очила, само че към момента здравната експертиза не е подготвена. В правосъдната зала Петър Здравков сподели, че извънредно доста съжалява. Адвокатът му изиска по-лека мярка за неотклонение, което беше отхвърлено, защото стана ясно, че по свидетелски показания, сега на закононарушението той е карал със скорост сред 70 и 80 километра в час. Точната скорост ще бъде открита след излизане на автотехническата екпертиза.

Стана ясно, че Здравков е бил механик на климатици. Имал две престъпни регистрации, които са прекъснати, по тази причина е с чисто правосъдно минало. Адвокатът сподели, че мярката за неотклонение ще бъде обжалвана в тридневен период.

Все още не са подготвени резултатите от пробите, които би трябвало да открият дали обвиненият е използвал дрога, или алкохол, посочи Галина Минчева. Чакат се и автоексперти за определяне на скоростта, с която се е движел и управляваният от Петър Здравков автомобил. 

14 неправителствени организации желаеха среща с премиера Борисов по време на идния митинг в поддръжка наизуст на починалия велосипедист Мартин Чикалов. Те желаят работещи институции, които да подхващат съответни дейности за преустановяване на войната по пътищата. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР