Варненският окръжен съд определи мярка задържане под стража“ за 56-годишния

...
Варненският окръжен съд определи мярка задържане под стража“ за 56-годишния
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста мъжете, ограбили 87-годишна трудноподвижна варненка в дома ѝ

Варненският областен съд дефинира мярка „ задържане под стража “ за 56-годишния Стефан К. и на 44-годишния Димо П. Двамата за привлечени като обвинени, че на 15 януари тази година са.

Като използвали мощ, те лишили 1500 лв. и персоналната и́ карта. За Стефан К. закононарушението се явява осъществено в изискванията на рисков рецидив.

Двамата обвинени не живеят на непрекъснатите си адрес. По-възрастният от тях е гражданин на град Девин и е осъждан 12 пъти. Последната му присъда е била постановена от Окръжен съд – Пловдив, с която е бил осъден на пет години „ отнемане от независимост “, още веднъж за осъществен обир. Изтърпял е наказването си през юни предходната година. Другият обвинен има 6 предходни осъждания и е гражданин на село Житница, общ. Провадия.

За да реши каква мярка за неотклонение да дефинира, съдът е длъжен да съобрази двете кумулативни предпоставки. Първата е от събраните по делото доказателства да може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието, а втората да се направи извод за битие на действителна заплаха от укриване или осъществяване на закононарушение от обвинените.

Състав на Варненския областен съд, реши че все още са събрани задоволително доказателства, от които да се направи обосновано съмнение, че Стефан К. и Димо П. са съпричастни към обвиняването, за което са привлечени. В поддръжка на този извод са свидетелски показания, направеното различаване на Димо П. от потърпевшата, който преди време и́ е бил наемател. За съда бе налична и другата причина – действителна заплаха двете лица да извършат закононарушение, поради свидетелствата им за съдимост. Освен това, за Стефан К. действието се явява осъществено в изискванията на рисков рецидив, като в този случай наказването е от 5 до 15 години затвор. Поради съществуване на всички законови учредения, Варненският областен съд дефинира, че подобаващата мярка за неотклонение по отношение на двамата обвинени е най- тежката - „ задържане под стража “.

Определенията на съда могат да бъдат обжалвани.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР