Варненският Общински съвет възобновява присъствените си заседания. Съветниците, които през

...
Варненският Общински съвет възобновява присъствените си заседания. Съветниците, които през
Коментари Харесай

Варненският Общински съвет възобновява присъствените си заседания

 Варненският Общински съвет възобновява присъствените си съвещания. Съветниците, които през последните осем месеца заседаваха онлайн, се връщат в зала " Пленарна “ на Община Варна в 9:00 часа на 15 юни, за когато е планувана идната сесия на локалния парламент.

Седемнадесетото съвещание от началото на мандата ще се организира при съблюдаване на всички противоепидемични условия в сходство с издадени заповеди. То ще може да се наблюдава и онлайн през YouTube канала на институцията.

В предварителния дневен ред са включени 12 точки. Една от тях е взимане на решение за обезпечаване на финансиране за главен ремонт и реорганизация на съществуващи трибуни – югоизток, тоалетни, подготвителни писти и терен на стадион " Спартак “. Съветниците ще  решат също дали да бъдат отпуснати средства за повсеместен ремонт на теренната настилка на стадион " Локомотив “.

На разискване и гласоподаване ще бъде подложено присъединяване на Варна в процедура за непосредствено даване на безплатна финансова помощ " Нова дълготрайна грижа за възрастните и хората с увреждания – Етап 2 “, обезпечена по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси “. По този план общината може да получи близо  670 000 лева за откриване на две нови обществени услуги за хора с деменция.

Съветниците ще прегледат и предложение за увеличение на капитала на Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести – Варна. Те ще решат също дали да одобрят няколко подробни устройствени проекти в разнообразни елементи на града.

Отпускането на еднократни помощи на обществено слаби варненци и на хора със здравословни и репродуктивни проблеми също е включено в дневния ред на идното съвещание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР