Варненският магазин, в който от над 15 години под наем

...
Варненският магазин, в който от над 15 години под наем
Коментари Харесай

"Господинови строймаркет" купува варненския Mr. Bricolage за 6.8 млн. евро

Варненският магазин, в който от над 15 години чартърен работи веригата Mr. Bricolage, до дни ще бъде платен от компанията от същия бранш - " Господинови строймаркет ", удостовери за " Капитал " Диян Господинов, съучастник и шеф на компанията покупател. Макар и в подобен сегмент, новият притежател декларира, че не възнамерява да се разделя с веригата и да отвори собствен обект на мястото.

Смяната на собствеността беше оповестена от продавача - борсовият " Фонд за недвижими парцели България ", още през февруари. Оттогава се знае, че без Данък добавена стойност. Но тогава купувачът остана незнаен. Сега от решение на Комисията за защита на конкуренцията се вижда кой е парцелът, който компанията от Добрич " Господинови строймаркет " възнамерява да купи - магазинът, употребен от Mr. Bricolage.

" Бяхме длъжни да уведомим Комисия за защита на конкуренцията за желанието си да изпълним централизация посредством придобиване на надзор върху активи. Преди дни антимонополният орган се произнесе, че всичко е по разпоредбите и договорката може да бъде завършена ", заключи за " Капитал " Диян Господинов, който държи половината от дяловете в сдружението.

Реално Комисия за защита на конкуренцията не преглежда договорката, тъй като обектът на покупката е с оборот под 3 млн. лева и няма потребност от позволение.
Реклама
Купувачът не е национално прочут и показан, въпреки че има годишни доходи 75 млн. лева Причината е, че по-голяма част от оборота е със строителни материали
Bricolage остава
Обект на договорката е неподвижен парцел в " Западната промишлена зона " на Варна, ситуиран върху 12 089 кв. метра повърхност, и търговски център с 4673 кв. метра застроена повърхност. Наемател на обекта е веригата Mr. Bricolage, която има контракт за наем до края на 2026 година

" Поемаме всички отговорности на досегашния притежател, договорът за наем остава в действие. Запазваме настоящия статут на постройката като търговски център с наемател Mr. Bricolage ", разяснява Диян Господинов.

" След приключването на периода на контракта ще преговаряме за удължаването му с новия притежател ", разяснява преди време за " Капитал " изпълнителният шеф на " Доверие - Брико " Траян Халаджов.
Реклама
Предишният притежател - сдружението със специфична капиталова цел " Фонд за недвижими парцели България " , купи комерсиалния център " Доверие - Бриколаж " през август 2006 година за 4 млн. евро. Според последния финансов доклад на фонда към края на четвъртото тримесечие на 2021 година балансовата стойност на парцела е близо 9.2 млн. лева
Бизнесът на братя Господинови
Компанията покупател е учредена през 1994 година в Добрич като " Господинов и синове ". Днес дяловете в " Господинови строймаркет " са разграничени сред братята Диян и Галин Господинови. Дружеството търгува със строителни материали, сухи строителни смеси, материали и аксесоари за мебелното произвеждане. Компанията има складови бази и магазини под марката " GS Строймаркет " в София, Варна, Добрич, Шумен, Каварна, Пловдив. Продава и онлайн, има лични търговски представители. Сред главните й клиенти са огромни строителни компании.

В началото на тази година " Господинови строймаркет " купи терен 14 хиляди кв. метра в Пловдив и разпореди планиране на следващия фирмен търговски обект под новия формат GS stroimarket dommax. В него ще се продават артикули за ремонт и довършителни действия, за градината и бита, текстил, електроинструменти, домашни използва и други
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Войната в Украйна 2 Войната в Украйна 3 Икономика 1 Войната в Украйна 2 Войната в Украйна 3 Свят 1 Войната в Украйна 2 Войната в Украйна 3 Енергетика Реклама
За 2020 година " Господинови строймаркет " регистрира 75.9 млн. лева общо доходи от оперативна активност. " За 2021 година чакаме над 15% растеж на продажбите. Двуцифрен е скокът в оборота и през първото тримесечие на тази година в съпоставяне със същия интервал на 2021 ", сподели Диян Господинов.

Според него пандемията и инфлацията не са попречили на продажбите на сдружението. " Тъкмо противоположното - непрестанно повишаващите се цени форсираха потреблението, купувачите избират да се запасят на цени, които към момента не са върхови. Инвеститорите бързат да завършат започнатото, само че изчакват с новите обекти. Напълно е допустимо и ние да се забавим със строителството на комерсиалния център в Пловдив, до момента в който бизнес обстановката стане по-прогнозируема ", заключи за " Капитал " Диян Господинов.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мара Георгиева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР