Варненският апелативен съд отказа да измени най-тежката мярка за неотклонение,

...
Варненският апелативен съд отказа да измени най-тежката мярка за неотклонение,
Коментари Харесай

Съдът отказа по-лека мярка за неотклонение на задържан за притежание на наркотици

 Варненският апелативен съд отхвърли да промени най-тежката мярка за неотклонение, постановена от Добричкия областен съд по отношение на оповестиха от пресслужбата на институцията. Сунай И. в началото е бил притеглен като обвинен за това, че на 11 март в Добрич държал 14 пликчета с марихуана с тегло 6.89 грама, хапче амфетамин и две пликчета с общо 8,52 гр метаамфетамин. По-малко от месец по-късно е бил хванат още веднъж да популяризира наркотични субстанции. При претършуване на дома му е конфискуван амфетамин.

Защитата на Сунай стимулира настояването за по-лека мярка за процесуална насила с това, че в началото му е била избрана парична гаранция в размер на 2 хиляди лв.. Заради невъзможността на фамилията да събере сумата в период, съдът го е задържал под стража. 

Представителят на Апелативната прокуратура счита, че закононарушението е от подобен тип, който допуска заплаха от осъществяване на сходно действие, изключително поради предходното противоправно държание на обвинения.

Апелативният съд посочи, че по отношение на Сунай И. са повдигнати две обвинявания - в къс интервал от време след първото привличане, е  осъществено и второто действие, още веднъж обвързвано с разпространяване на опиати. Съдебният състав означи, че по време на 5-годишния си престой в Германия, 8 пъти българинът е бил наказван с санкции. Четири от осемте нарушавания са за нелегално владеене на наркотични субстанции. Това значи, че заплахата да извърши закононарушение е действителна.

Тези обстоятелства дадоха съображение на актуалната инстанция да удостовери задържането под стража на Сунай И. като единствената законосъобразна мярка за неотклонение. 

Определението на Апелативния съд във Варна е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР