Варненският апелативен съд не уважи искането за по-лека мярка за

...
Варненският апелативен съд не уважи искането за по-лека мярка за
Коментари Харесай

Съдът във Варна отказа по-лека мярка за неотклонение на младеж, обвинен в грабеж и убийство в Добричко

 Варненският апелативен съд не почете настояването за по-лека мярка за неотклонение на обвинен за обир, съпроводен с ликвидиране, осъществени в съучастничество. Въззивната инстанция удостовери определение на Окръжния съд в Добрич, с което е доказан карцерът на Румен К., оповестиха от пресслужбата на съда.

19-годишният Румен и още един юноша са привлечени към наказателна отговорност за ликвидиране, осъществено в землището на село Котленци. На 12 септември предходната година 41-годишен мъж не се прибрал в дома си и бил разгласен за търсене. Тялото на Диян Д. било намерено 10 дни по-късно. Установено било, че гибелта му е настъпила вследствие нанесени 14 прободни рани. Липсвали златните му украшения.

Защитата на Румен стимулира настояването си за изменение на мярката за неотклонение с миналия нескончаем интервал на ареста – година и 3 месеца. За това време е разколебано догатката, че младият мъж е създател на действието, счита юристът му. Той не е осъждан и против него няма висящи наказателни производства.

Извършеното закононарушение е тежко и за него законът планува отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна, напомни представителят на Апелативната прокуратура. От събраните доказателства и осъществените процесуално-следствени дейности може да се заключи, че обвиненият е направил закононарушението.

Апелативният съд не показа изказванието на отбраната, че определението на първоинстанционния съд е неаргументирано. Напротив, лишено от претекстове е настояването за смяна на мярката за неотклонение. Събраните материали обосновават догатката за съпричастността на обвинения. Не са настъпили нови условия – от здравословен, фамилен или различен темперамент, които да постановат анулация на ареста на Румен К., уточни правосъдният състав. Задържането му не надвишава оторизации от закона период. 

Като показа доводите на Окръжния съд в Добрич, горната инстанция удостовери определението във връзка с Румен К., обвинен в осъществяването в съучастничество на обир, съпроводен с ликвидиране.

Определението на Апелативен съд – Варна не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР