Варненският апелативен съд изпрати по пътя на съдийската реализация своя

...
Варненският апелативен съд изпрати по пътя на съдийската реализация своя
Коментари Харесай

Варненският апелативен съд изпрати бъдещия младши съдия Симона Донева

 Варненският апелативен съд изпрати по пътя на съдийската реализация своя доскорошен правосъден асистент Симона Донева. Тя стана част от екипа ни незабавно след дипломирането си и повече от 4 години работеше в помощ на съдиите от Гражданското и Търговското отделения. След като сполучливо мина състезанието за младши съдии, в този момент Донева ще продължи да учи и натрупа на практика опит от сътрудниците в Окръжен съд – Варна, оповестиха от пресслужбата на съда. 

Ръководството на Апелативния съд призна, че това е мечтана, предстояща, само че и тъжна разлъка, поради безспорните професионални и човешки достолепия на Симона.

Спазването на противоепидемичните ограничавания наложи провеждането на церемонията в камерен, съвсем фамилен кръг. А ръководителят на Варненския апелативен съд Ванухи Аракелян се обърна с топли думи към Симона: " Привилегия е, че професионалният ти път стартира от едно високо ходило -  Апелативния съд. Надявам се в идващите колективи, в които работиш, да срещаш сходна топлота, поддръжка и почитание като в нашия “,

Председателят на Гражданското поделение арбитър Милен Славов пък разтълкува смисъла на напъните: " Често ориста ни сервира трудности, само че те са с цел да покажат нашите качества. Ти разкри своите – отговорност, упоритост и самообладание в постигането на професионалните цели. Пожелавам ти, когато станеш арбитър, да не губиш и за секунда вярата в това, че правото е средство за отбрана на най-висшите полезности и на индивида, и на обществото. Ние сме призвани да използваме това само средство. Бъди почтен арбитър, какъвто и почтен човек си! “

С признателност към първите си учители в правосъдната система, Симона даде обещание да се постарае да ползва наученото и да им дава мотиви за горделивост. 

От името на всички сътрудници, правосъдният админ Ани Бъчварова пожела на Донева не след дълго още веднъж да се върне измежду нас, към този момент в качеството си на апелативен арбитър.

Съдиите и правосъдните чиновници в Апелативния съд пожелават " На добър час! “ на младши арбитър Симона Донева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР