Варненските седесари се включиха в тържествените чествания на 140-годишнината от

...
Варненските седесари се включиха в тържествените чествания на 140-годишнината от
Коментари Харесай

СДС- Варна почете националния празник 3 март

Варненските седесари се включиха в тържествените празнувания на 140-годишнината от освобождението на България от османско иго във Варна.

Заедно с хиляди варненци и посетители на града те участваха във военния обред за повдигане на национални байрак на централния варненски площад. Преди това в катедралния храм Св. Успение Богородично беше отслужена тържествена св. литургия.

Общоградското шествие стигна първо до паметника на граф Игнатиев, където бяха поднесени венци и цветя, и продължи по бул. „ Княз Борис I ” до Морската градина. Там с боен обред беше изразена благодарност поредно пред паметника на украинските войни и пред паметника на съветските войни, починали в освободителната за България руско-турска война.

Организатор на деянията е община Варна в партньорство с Военноморски сили, Варненската и Великопреславска митрополия, доста учебни заведения, читалища, музеи и други културни институции.

В съпътстващата стратегия, отдадена на националния празник, беше ветроходната регата, открита на 1 март, доста изложения с документи и рисунки, лекоатлетическата щафета на Радио Варна. Празникът ще завърши със тържествена заря-проверка пред входа на Морската градина и концерт във Фестивалния и конгресен център./sdsvarna.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР