Варненски митничари задържаха над 1300 литра етилов алкохол без документи

...
Варненски митничари задържаха над 1300 литра етилов алкохол без документи
Коментари Харесай

Митничари задържаха над 1300 л нелегален алкохол във Варненско

Варненски митничари задържаха над 1300 литра етилов алкохол без документи за заплатен, начислен или гарантиран данък, оповестиха от Агенция " Митници " за Moreto.net.

Алкохолът с аромат на ракия е открит в частен парцел в региона на Долни чифлик, където е съхраняван в 11 пластмасови бидона с огромен размер и цялостни в друга степен. В рамките на инспекцията ползвателите на парцела не са могли да дават изискуемите документи по Закона за акцизите и данъчните хранилища.

До определяне на огромното количество се е стигнало след рутинна инспекция, осъществена от митническите чиновници в търговски обект в същото обитаемо място. Инспекторите открили, че в магазина се продават цигари с годен български бандерол, само че без издадено позволение за търговия с тютюневи произведения, което съставлява административно нарушаване.

В комерсиалната част на обекта митническите инспектори намерили и туба с 8 литра алкохол – ракия, за която станало ясно, че се предлага за продажба. За трите нарушавания по Закона за акцизите и данъчните хранилища са формирани административнонаказателни производства.

При други две инспекции по линия на противопоставяне на акцизните нарушавания митническите чиновници откриват и общо 38 кг тютюн за пушене без годен акцизен бандерол . 22 кг нарязан тютюн за пушене в найлонови торби и в куфар са открити в лек автомобил на паркинг пред супермаркет във Варна.

Други 16 кг нарязан тютюн са открити в частен дом в град Суворово. По случаите са формирани досъдебни производства по член 234, ал.1 от Наказателния кодекс.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР