Варненската университетска многопрофилна болница за активно лечение “Света Марина” ЕАД

...
Варненската университетска многопрофилна болница за активно лечение “Света Марина” ЕАД
Коментари Харесай

Средната заплата на лекар в УМБАЛ „Света Марина“ - 4264 лв., за сестра - близо 2500 лв.

Варненската университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване “Света Марина” ЕАД реализира отлични резултати при реализирането на своята активност, макар провокациите. За месец юни и юли за заплати са платени общо 8 221 113 лева, а за осигуровки и налози към бюджета на страната 3 109 959 лева Средните брутни трудови хонорари за месец юли възлизат на 1 451,49 лева за санитар, 2 443,76 лева за сестра, 4 264,12 лева за доктор и 13 379,35 лева за шеф на клиника. Това оповестиха от лечебното заведение.

УМБАЛ „ Света Марина “ ЕАД разполага със постоянен кадрови запас. Основната база за образование на МУ - Варна е шеф на 2 007 чиновници - дългогодишни опитни експерти и новопостъпващи млади експерти. МУ - Варна и УМБАЛ “Света Марина” ЕАД подсигуряват кариерното развиване на чиновниците си, както в своите структури, по този начин и обезпечават квалифицирани фрагменти и за други лечебни заведения и обитаеми места. Огромна е ролята на МУ - Варна за българското опазване на здравето с разкриването на филиалите за образование на медицински сестри и акушерки в Сливен, Шумен и Велико Търново.

Всички управителни длъжности се заемат след конкурс, а не посредством назначения. За 12 години са се сменили 4 болнични управления, като лечебното заведение непроменяемо реализира все по-добри резултати посредством поредно рационализиране на всеки аспект от активността си.

В болничното заведение действа най-модерна инсталация, сполучливо се ползват неповторими способи за диагностика, лечебно, консервативно и оперативно лекуване. Дружеството НЯМА просрочени отговорности. За двата летни месеца са приети в болница общо 10 876 пациента, от тях 414 заболели с Ковид-19. В Мултипрофилно незабавно поделение са прегледани 6 684 лица, потърсили здравна помощ.

Ръководството на университетската болница благодари на всички чиновници за професионализма и за всеотдайността им към пациентите.

За разлика от доста други лечебни заведения, УМБАЛ “Света Марина” ЕАД е обществено дружество и детайлна информация за активността и резултатите се разгласява след осъществяване на инспекция и одит на формалните електронни страници на Агенция за обществени предприятия и надзор (https://www.appk.government.bg) и на Агенция по вписванията, Търговски указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел (https://portal.registryagency.bg), оповестяват още от болничното заведение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР