Варненската структура на Демократична България обяви днес, че внася предложение

...
Варненската структура на Демократична България обяви днес, че внася предложение
Коментари Харесай

ДБ-Варна иска забрана за ограждане на реституирани имоти в парка

Варненската конструкция на " Демократична България " разгласи през днешния ден, че внася предложение до кмета Иван Портних да се забрани на реститутите в Морската градина да ограждат парцелите си. Напоследък зачестиха случаите на слагане на огради върху парцелите и изсичане на дървета в тях.

Според съветниците от Демократична България има опция по Закон за устройство на територията за такава възбрана, ако кметът внасе предложение и две трети от локалния парламент го поддържа.  " Забраната се постанова еднократно за период не по-дълъг от три години. Тя касае ограждане на поземлени имоти в територии, планувани с общ или обстоен организационен проект за обекти на зелената система ", посниха от обединението. „ Обръщаме се към кмета Иван Портних и всички общински съветници с вяра, че общественият интерес ще надделее и господин Портних ще внесе още на идната сесия това предложение ", съобщи съветникът Ивайло Митковски (ДСБ), представен от съдружния пресцентър.

Любопитно е, че особено ДСБ постоянно е защитавала частния интерес, в това число при разногласията към шофирането в парка. Партията майка - Съюз на демократичните сили, бе най-отявленият бранител на реституцията в годините на българския преход. И точно реституцията в част от Морската градина (местността " Салтанат " ) аргументи всичките проблеми през десетилетията след това, свързани с ограждане, строителство, придвижване на коли и така нататък Огромна част от терените през днешния ден в " Салтанат " са частни, даже и към момента да няма огради по тях. Не по този начин стоят нещата с другите членове на Демократична България - по-младите партии " Зелено придвижване " и " Да, България ". Те са били постоянно срещу частното развихряне в Морската градина. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР