Варненецът Али Юзеир стана световен шампион снощи по муай тай

...
Варненецът Али Юзеир стана световен шампион снощи по муай тай
Коментари Харесай

Варненец със световна титла по муай тай

Варненецът Али Юзеир стана международен първенец нощес по муай тай при мъжете в категория до 67 кг.

Али тренира от няколко години в Семеен кодекс „ Вокил “. От самото начало той демонстрира, че е подготвен на всичко, с цел да реализира фантазията си – да стъпи на Световния връх в бойните спортове. Година след година Али става все по-добър и мощен в изявите си на кръга. Играл е във всички кръгове стилове в кикбокса и в муай тай, оповестяват от клуба му “Вокил ”.

Самото Световното състезание по муай тай се организира годишно в столицата на Кралство Тайланд – Банкок. Организатор е Световната федерация по муай тай W.M.F

Над 70 страни вземат присъединяване. Варненският играч Али Юзеир навърши 19г. през месец февруари тази година и незабавно се впусна в огромните борби при мъжете с много повече опит.
Подготовката му за Световния конгрес течеше още от месец ноември 2017г., като в това време взе присъединяване и завоюва шампионски трофеи в двата Държавни шампионата по муай тай- края на 2017та в гр. София и при започване на 2018та в гр. Варна.

Той бе и участник в първия за годината лагер в гр. Банско на националите от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, проведен от новото управление и след безапелационното си показване стана част от тима по муай тай.
Участва и във втория лагер, който се организира в Спорт палас няколко дни преди самото Световно състезание.

На 9-ти март отпътува като част от националния тим по муай тай на България.

Ето какво показа ръководителят и основен треньор на клуба Галин Димов:

„ За да реализира триумфа си на Али му се постановяваше от време на време да става в четири сутринта, с цел да тича, да ми изпраща резултатите, с цел да преценява по какъв начин да продължава и в седем да бъде на учебно заведение. В следобедните часове помагаше в фамилията си с развъждането на по-малкия си брат. Веднага по-късно хващаше сака и идваше при мен в залата малко преди групата, с цел да можем да работим самостоятелно. Не е пропущал подготовка в случай че не беше болен. Много добре си припомням по какъв начин всяка събота и неделя работеше изключително, с цел да може да е потребен на околните си и да не е в тежест финансово. Купуваше си всичко належащо за тренировките. Когато имах опция му ги купувах аз, а когато нямах той работеше и отделяше от залъка си, с цел да е добре снабден.
Това ме караше да бъда още по – стимулиран и предан на подготовката му с една единствена цел – да реализира неговата, а и моя фантазия „ СВЕТОВЕН ШАМПИОН “ “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР