Върнаха за ново разглеждане делото срещу прокурора Румяна Желева, осъдена

...
Върнаха за ново разглеждане делото срещу прокурора Румяна Желева, осъдена
Коментари Харесай

Върнаха за ново разглеждане делото срещу прокурор, осъден за лъжесвидетелстване

Върнаха за ново разглеждане делото против прокурора Румяна Желева, наказана за лъжесвидетелстване на пробация за период от 6 месеца, съобщи Нова телевизия.
В началото на октомври 2018 година Специализираната прокуратура внесе в съда обвинителен акт против Желева за осъществяване на две закононарушения. Първото беше за това, че на 30 юни 2012 г, като длъжностно лице, тя е употребила служебното си състояние (представяйки се като прокурор пред чиновници в Първо районно управление (на МВР) " Полиция " - Добрич), с цел да прекрати почнала инспекция на брачна половинка ѝ, спрян от служителите на реда във очевидно нетрезво положение и без документи за ръководство на МПС (престъпление по член 283 от НК). Желева беше упрекната и за лъжестидетелстване – за това, че в хода на формираното досъдебно произвеждане по случая, по свое предпочитание (макар да не е длъжна да свидетелства против член от семейството) тя на три пъти дала лъжливи показания като очевидец пред проверяващи и правосъдни органи в Добрич, Варна и Разград.
По първото обвиняване Специализираният углавен съд призна Румяна Желева за невиновна и ѝ наложи наказване само за лъжесвидетелстване. Според обвиняването през 2012 година брачният партньор на Желева отказал на чиновници на Министерство на вътрешните работи инспекция за алкохол. След негово позвъняване по телефона на мястото пристигнала брачната половинка му, показала се със служебното си качество и поискала да няма последици за брачна половинка ѝ. Носела и документите му. 
След повторна покана от служителите на реда за алкохолна инспекция с дрегер, мъжът станал нападателен, хванал единия от служителите на реда за ръката, нанесъл му удар с пестник в гърдите, отправял закани и обиди. Наложило се идването на втори полицейски екип, след което бил арестуван и отведен в Районното ръководство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР