Varna24.bg Мощен протест събра стотици, работещи във варненските ресторанти и хотели

...
Varna24.bg
Мощен протест събра стотици, работещи във варненските ресторанти и хотели
Коментари Харесай

Мощен протест на работещи в заведения блокира възлово кръстовище във Варна

 Varna24.bg Мощен митинг събра стотици, работещи във варненските заведения за хранене и хотели пред Община Варна през днешния ден, съобщи кореспондент на Varna24.bg.

Протестът е проведен от Сдружение на заведенията и подсилен от Варненска асоциация на ресторантьорите и хотелиерите. 

Рамо до рамо застанаха притежатели, готвачи, сервитьори, бармани и чистачи, с цел да заявят безапелационното си противоречие с въвеждането на зеления документ и новите ограничения, които ги обричат на апетит.

" Ние не сме плодове и зеленчуци, да ни сертифицирате, че и период на валидност да ни слагате! ", гласеше един от ръчно написаните плакати на протестиращите. Друг пък заявяваше: " Свобода! Не желаеме игла! "

" Не можем да работим с 20% имунизирани българи, като не е ясно какъв брой от тях  ще седнат в заведение. Всички, които са работили на " ярко " и са плащали на страната налози и осигуровки за служащите си, заслужават поддръжка от страната, вместо извиване на ръце и затриване на бизнеса. 

Колеги обикаляха седем лаборатории, които ни бяха посочени от РЗИ-Варна през вчерашния ден, в които се твърдеше, че ще има безвъзмездни проби. В нито една такива до през вчерашния ден не бяха доставени. Освен това не зная какво им е безплатното, като проучванията костват сред 30 и 35 лв. ", показа шефка на заведение.

Сред протестиращите бе видян и кметъла Цонко Цонков, който се причисли към шествието, което блокира за малко кръстовището пред Община Варна.

Протестът бе охраняван от чиновници на реда, които блокираха придвижването, до момента в който хората се изтеглят до слънчевия часовник на входа на Морската градина. 

Както медията ни осведоми, митингите ще продължат всеки ден от 15 до 17 часа, когато заведенията в морската столица всеобщо ще затварят, с цел да поддържат техните чиновници настояванията на сектора за естествени условия на работа в създалата се обстановка.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР