Varna24.bg Днес валежите ще продължат, но постепенно ще отслабват. Значителни количества

...
Varna24.bg
Днес валежите ще продължат, но постепенно ще отслабват. Значителни количества
Коментари Харесай

Не се спря да вали, продължава и днес

 Varna24.bg Днес преваляванията ще продължат, само че последователно ще отслабват. Значителни количества ще има тук-там в източните региони. В Югозападна България след обяд преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до сдържан. Максималните температури ще са най-вече сред 10° и 15°. 

В планините ще е облачно с превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа сдържан вятър, най-вече от север. Максималната температура на 1200 ще е към 8°, на 2000 метра - към 1°.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток, който до по здрач ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са сред 15° и 18°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е към 3 бала.

Оранжев код важи за областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Силистра, Русе, Разград и Търговище. В тези области се чакат обилни превалявания, с количества 30-50 mm, на обособени места - и повече.

Жълт е кодът за областите Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Там преваляванията също ще бъдат обилни, като предстоящите количества са 20-35 mm. Прогнозата е на синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР