Varna24.bg Бивши и настоящи студенти отВВУ Никола Йонков Вапцаров:Намерете бивши съученици,

...
Varna24.bg
Бивши и настоящи студенти отВВУ Никола Йонков Вапцаров:Намерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Напредва изграждането на новия уникален басейн в Морско училище

 Varna24.bg Бивши и сегашни студенти от
ВВУ " Никола Йонков Вапцаров ":Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.Напредва построяването на. Вече е положена основата на бъдещото огромно оборудване, видя кореспондент на Varna24.bg .

Припомняме, че градежът започва публично на 1 март тази година, а първият стадий от построяването на басейна би трябвало да бъде приключен в границите на една година.

" Основната функционалност на басейна ще бъде в него да бъдат отработвани необятен набор морски избавителни интервенции, както и да се обезпечи подготовката на водолазите от Военноморски сили и силите за специфични интервенции на българската войска. Предвидено е в басейна да бъде построено и едно оборудване за втурване на аварирал хеликоптер, което е належащо за подготовката на водачите от военноморските и военновъздушните сили. Подобна подготовка би трябвало да минават и всички, които работят на платформи в газодобивната индустрия ", съобщи при първата копка флотилен адмирал проф. доктор Боян Медникаров, шеф на Морско учебно заведение.

Дълбочината на басейна ще бъде сред 2,5 и 5 метра, с цел да могат да се отработват целия набор от подводните интервенции и дейности.

Басейнът ще има класическите размери на 25-метров плувен басейн, тъй че в останалото време да обезпечава плувната подготовка на обучаемите в Морско учебно заведение. 

Средствата за построяването на басейна са обезпечени от Министерство на защитата и са на стойност 3,2 млн.лв. за първата фаза. Тези средства не включват монтирането на хеликоптерната кабина, която ще бъде инсталирана в допълнение по различен план с настрана финансиране. 

" В някаква степен концепцията за басейна е взаимствана от сходно оборудване, което има в най-модерния турски морски университет. Подобно на нашите сътрудници от Турция в този басейн ще има благоприятни условия за генериране на талази с височина до 1 метър, светкавици, затъмняване на басейна, създаване на условия за дейности в мъгла. Идеята е да бъдат симулирани целия набор от неподходящи условия в морето. Както и другия басейн жители също ще могат да се възползват от новата облага, в него ще могат да упражняват тимове по синхронно плуване и водна топка ", добави адм. Медникаров.  

Както в прилежащия басейн, който беше отворен след главен ремонт в края на 2019 година, и тук ще могат по едно и също време да упражняват към 60 индивида.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР