Varna24.bg Зелена градина ще кани варненци на покрива на новия

...
Varna24.bg Зелена градина ще кани варненци на покрива на новия
Коментари Харесай

Само във Varna24.bg: Новият мол Delta Planet ще грабва със зелени градини на покрива

Varna24.bg Зелена градина ще кани варненци на покрива на новия търговски център Mal Delta Planet Varna. Най-голямото кино и най-големият фитнес във Варна ще посрещат дейните хора на морската столица. Това разкри извънредно в изявление за Varna24.bg Алекс Линчев, Мениджър на Mal Delta Planet Varna.

- Г-н Линчев, морската столица чака с неспокойствие откриването на най-новия варненски мол. Кога Delta Planet Varna ще отвори порти?

- Ние сме в последния стадий от заключителната фаза на строителството и до броени месеци ще представим пред варненци нашия повсеместен план. В момента приключваме работата по последните корекции, наложени от условията на наемателите, и се готвим за огромното начало. Държим да стартираме работа изцяло готови за високата цел, която сме си сложили – да въведем във Варна един изцяло нов жанр на шопинг и развлечение. Предстои оповестяване на датата на разкриване на Delta Planet Varna, както и откриване на забавни вести към плана. 

- Кои са детайлите на този нов жанр на шопинг?

- Това преди всичко е шопинг, който дава отговор на модерния lifestyle на дейните българи. Ние ще предложим на варненци нови за града международни марки, които скоро ще им станат обичани като Pinko, Desigual, Ralph Lauren, Marco Polo и други. Спортуващите ще открият единствения във варненски мол магазин на Sport Depot, а родителите ще могат да пазарят в най-големия в търговски център в града магазин за играчки, ситуиран на над 1200 кв. м. Когато приказваме за хора с деен метод на живот, нашето особено предложение за тях ще бъде Фитнес центърът – най-големият във Варна – на повърхност от над 1000 кв. м. Модните почитатели ще намерят при нас най-големите в града магазини на обичаните от младежите марки. Една от емблемите на актуалния градски жанр на живот – Starbucks ще отвори единственото си кафе във варненски мол, а също и Costa. Радвам се, че ще поканим варненци в най-голямото кино отвън София от международната верига Cinema City, което разполага с 12 зали. Ще отворим и първата във Варна 4DX зала. Преплитането на нови за града и даже за страната занимания с обичайния шопинг ще е една от най-интересните нововъведения в комерсиалния микс.

- Вие ще излезете на пазара след известно оттегляне от строителството на молове в последните години. Какви са особеностите на Вашия план, които ви карат да вярвате, че ще бъде сполучлив?

- Delta Planet Varna ще бъде не просто следващият мол, а първият огромен търговски център в страната ни, който ще бъде открит след огромната вълна от нови молове преди десетина години. Ние имаме своите съществени учредения да имаме вяра в триумфа на плана – и поради новата идея, за която говорихме до момента, и поради параметрите на комплекса, които дефинират неговата уникалност. Delta Planet Varna ще бъде в действителност огромен обект – и за Варна, и за България. Той се простира на 100 000 кв. м. повърхност. Сградата е на четири равнища, с над 1300 паркоместа и отдаваема комерсиална повърхност от над 40 хиляди кв. м. Аналитични системи от последно потомство и опита на екипа, поел ръководството на Delta Planet, подсигуряват оптималното ръководство на човекопотока до всички търговски равнища. Убеден съм, че Варна е подготвена, даже бих споделил от дълго време заслужава търговски център с подобен съвременен, необятен и ярък интериор и добре интегрирани открити общи площи.

На каква стойност е планът?

- Проектът е на стойност 120 млн. евро. Важно е и кой стои зад вложенията в нашия план. Това са сръбската компания Delta Real Estate, част от Delta Holding, и известната в страната ни АП инвест. Първата компания е един от най-големите вложители на Балканите, която има в портфолиото си осъществени планове на молове в района с общо 250 000 кв. м отдаваема повърхност и още 600 000 кв. м, които следва да се пуснат в деяние в близко бъдеще. Сред настоящите към този момент са двата обекта на комерсиалния център Delta City в Белград и Подгорица, а измежду идните – молове от веригата Delta Planet в Белград, Баня Лука и Ниш. АП инвест е благосъстоятелност на двамата български бизнесмени Ангел Ангелов и Петър Дудоленски, които имат необятен набор от вложения в областта на недвижимите парцели, опазването на здравето, селското стопанство и търговията. Инвеститорите, част от АП инвест са едни от дребното български специалисти с извънредно богат опит в развиване и ръководство на молове като първия търговски център от огромен мащаб Mall Sofia и Mall Plovdiv. Изпълнението на плана е на варненската компания Планекс.

- С какво ще е по-различен от останалите молове във Варна?

- Ние ще се разграничаваме даже при пръв взор – ще ни познаете по зелените градини и по откритите тераси, безспорна оригиналност измежду комерсиалните центрове във Варна. Delta Planet Varna развива на по-високо равнище концепцията за ритейлтейнмънт – композиция от шопинг прекарвания, интерактивен интериор и занимания, които да оставят изцяло положително усещане у посетителите. Това е относително нова идея при моловете в България и имам вяра, че ще бъде сполучлива, изключително в динамичен град като Варна. Наше изследване демонстрира, че това, което варненци най-вече желаят от един нов мол (12,6% са го показали като първо желание), е повече развлечения и занимания, дружно несъмнено с по-голямо многообразие от магазини и услуги, и места за хранене. Ние ще предложим тъкмо това взаимно навлизане на шопинг и развлечение, което ще накара варненци да се почувстват в Delta Planet като в собствен нов, съвременен дом.

Алекс Линчев е Asset Manager в Delta Real Estate България и Mall Manager в Delta Planet Varna. Завършил е бизнес администрация и стопанска система в България и в Лондон. Има над 14-годишен опит в недвижимите парцели и бизнеса с фалисити мениджмънт, лизинг, маркетинг и асет мениджмънт във Англия и България. През последните осем години дава отговор за комерсиална повърхност от над 62 хиляди квадратни метра в моловете на една от най-големите строителни компании в Централна и Източна Европа – полската GTC, понастоящем дъщерно сдружение на американския капиталов фонд " Лоун остарял ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР