Varna24.bg сезира министъра на туризма Николина Ангелкова за нарушения на

...
Varna24.bg сезира министъра на туризма Николина Ангелкова за нарушения на
Коментари Харесай

След сигнал на Varna24.bg: Тръгват проверки по плажовете на Златните и Несебър за изгонени туристи от свободни зони

Varna24.bg сезира министъра на туризма Николина Ангелкова за нарушавания на плажовете на Златни пясъци и Несебър-юг, където има сходни случаи с изгонени туристи от свободна зона.

Както към този момент ви информирахме, в първия случай на Златните хората са били заставяни да си заплащат за чадър и шезлонг 20 лева, в случай че желаят да останат на плажа, а във втория случай на Несебър-юг, семейство с малко дете е било изгонено от свободна зона с претекста, че там се слагат надуваемите атракциони, за което обаче не е имало указателни табели.

Ето и коментара на министъра при визитата й във Варна:

" При нас има сигнали, че свободната зона не дава отговор на условията, само че ние сме създали инспекции в резултат на тези сигнали. Имаме замервания от геодезисти. Проверката на Златни пясъци сподели, че свободната зона е 50%, дори с 2% от горната страна. Когато приказваме за разполагане на плажни принадлежности всеки екскурзиант може да ги разполага на свободната зона без да заплаща каквото и да било. По отношение на Несебър-юг също е изработен мониторинг и там дава отговор свободната зона. Ще създадем още един мониторинг и на двете места ", сподели министър Ангелкова.

По тематиката специалисти от министерството обясниха, че когато има подадени сигнали от жители за дадени нередности, даже да няма противоположна връзка с жалващите се, инспекции се правят.

Министър Ангелкова разяснява и инспекциите на хотели във варненските курорти.

" По отношение на инспекциите по хотелите, които ревизираме най-фрапантното нарушаване е това в хотел " Палма " на Златни пясъци. В другите инспекции, които извършихме откриха, че има сходство на дадената категоризация. Някъде има леки нарушавания като затворени фитнес зали, спа-обекти и фризьорски салони. Издадени са наставления, тъй че при последващи инспекции, в случай че тези пространства не действат, ще бъдат наложени санкции ", сподели Николина Ангелкова.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР