Varna24.bg проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа

...
Varna24.bg проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа
Коментари Харесай

Плащат на кадри в туризма като в чужбина, за да ги задържат във Варна

Varna24.bg проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара и декан на факултет " Управление " в ИУ-Варна.

" Това не е единствено наш проблем, а световен проблем и за Гърция, Италия или Испания. Години наред го имат и в САЩ, по тази причина притеглят наши студенти да вървят на бригади там. Ние внасяме фрагменти от Украйна и Молдова.

Краткия сезон, който за някои обекти е 3 месеца, и разликата в заплащането сред нашите обекти и тези в прилежаща Гърция, е причина най-качествените фрагменти да търсят други благоприятни условия. Има хотелиери, които се стараят да удължат сезона и да заплащат заплати, равностойни на тези в чужбина. Те имат фрагменти, които са им непрекъснати и ги държат на възнаграждение и през зимата.

Трябва да се мисли по какъв начин да се развие туризъм на 4 сезона и да има уместно възнаграждение. Важно е да се оправи инфраструктурата и в курортите, да има приветлива среда, алеи за разходки и тротоари, да може възрастни хора и фамилии с деца да се усещат уютно. “, счита специалистът.

Ранните записвания, които са до края на март вървят по-добре по отношение на предходната година, сподели още Стоян Маринов. Основните ни пазари най-вече са от Германия Румъния и Русия. Има растеж от полски туристи. Тази година влиза нов туроператор за Северното Черноморие, който ще докара към 9000 туристи от Дания, Холандия и Белгия. Това е най-вече млада аудитория, обвързвана с развлекателния туризъм.  За Северното Черноморие се откриват и доста полети от Англия, което значи към 2500  повече английски туристи. Очакват се обичайно туристи от Иран, туристи от Австрия и скандинавския пазар, който е ориентиран най-вече към к.к. " Албена ", където им приготвят доста приятни изненади, добави проф. Маринов.

Повече вижте във видеото! 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР