Varna24.bg Над 4 000 варненци и гости от страната изпълниха

...
Varna24.bg Над 4 000 варненци и гости от страната изпълниха
Коментари Харесай

Хиляди пяха със Силви Вартан във Варна! Примата: Градът е много красив

Varna24.bg Над 4 000 варненци и посетители от страната извършиха зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта нощес, с цел да се насладят на осъществяването на примата на френската сцена Силви Вартан, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Концертът, чийто старт бе разгласен за 20 часа, стартира с към 40-минутно забавяне, което накара публиката на няколко пъти да ръкопляска, с цел да подсети музикантите да се появят. 

Раздразнението от закъснението обаче бе преодоляно незабавно щом неотразимата звезда се появи на сцената с екипа си музиканти и завладя страстите на публиката.  

" Идвала съм във Варна, когато бях на три годинки и не помня доста. Смятам обаче, че градът доста се е трансформирал и е доста хубав, би трябвало да идваме по-често тук ", сподели Силви Вартан.

През цялото време изпълнителката говореше на български, като на моменти налучкваше верните думи, само че със свежо възприятие за комизъм искаше помощ от публиката. Преди да запее една от песните си примата накара първо всеки от музикантите си да свирка мелодията с уста. Когато трите и беквокалистки го направиха, тя се пошегува, че естествено дамите свирят доста по-добре. След това Вартан предизвика и публиката да засвири с уста мелодията. 

Певицата бе подготвила и няколко любими български песни на роден език, а хората в залата пяха с нея. 

Турнето Forever Sylvie съгласно уредниците е най-грандиозното досега. С отмора от половин час концертът продължи общо към два часа и демонстрираха иконата на френската музика такава, каквато сцената постоянно ще я помни – неотразима. 

Припомняме, че Вартан дойде във Варна на 18 април и бе посрещната от кмета на града Иван Портних. След срещата кметът на Варна показа следното:

" За Варна е чест да бъде хазаин на един от двата концерта в България, част от прощалното турне на певицата - " Завинаги Силви "! Поклон пред очарованието, гения и родолюбието на най-успешната международна звезда, която в никакъв случай не не помни родината си “.

По-късно св сряда вечерта Силви Вартан се срещна с представители на Асоциация " Да съхраним дамата “, магистрати, бизнес дами и общественички.

На срещата с почитателите и публицистите през вчерашния ден по обед обаче тя не пристигна. Мотивите съгласно сътрудника и били, че пази силите си за концерта вечерта. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР