Varna24.bg.Кампанията била стартирана преди години след зачестили случаи на злополуки

...
Varna24.bg.Кампанията била стартирана преди години след зачестили случаи на злополуки
Коментари Харесай

Кампания спасява младите животи на Варна

Varna24.bg .

Кампанията била стартирана преди години след зачестили случаи на злополуки и смъртни случаи по време на абитуриентските балове. От тогава благодарения на общите старания сред Община Варна, КАТ и БЧК не е имало драматичен случай във Варна, разясни Коева. 

Кампанията е ориентирана към разнообразни групи младежи - възпитаници, студенти и към цялото общество. Основна целева група обаче са учениците, завършващи учебно заведение. Предвидените действия целят запазване живота и здравето на младежите, техните положителни другари, връстници и близки. 

Кампанията ще бъде осъществена в 10 варненски учебни заведения, както и в петте варненски ВУЗ-а. 

За обезпечаването на акцията са планувани разнообразни материали - стикери, ароматизатори, силиконови гривни с посланието на акцията, подложки за питиета, плакати, бележници с превантивно обръщение, които ще доближат до всеки абитуриент в последния образователен час с зов за рационално държание на пътя, тениски и балони. 

Днес следва провеждането на дискусионна против сред възпитаници от Професионалната гимназия по туризъм и представител от Асоциацията за отбрана на застраховани и потърпевши при ПТП. Ще бъдат разисквани на практика насоки за дейности при положение на заплаха, ще се разяснява късото време на реакция в спешни обстановки, разминаването сред визията, че владееш автомобила и себе си и действителния надзор.

Вече са извършени демонстрации сред възпитаници с алко очила в границите на Националното съревнование за най-хубав автомонтьор и лидер на МПС в страната. 

На учебно равнище се планува също прожектирането на тематични филми, осъществяване на учебни акции и разпространяване на материалите на акцията. 

От месец април Областния съвет на БЧК в партньорство с Пътна полиция -Варна, осъществя план " Шофирай рационално! ", който се финансира от дирекция " Превенции ".

По време на плана се чака да бъдат достигнати над 2000 младежи на възраст сред 18 и 25 години. 

В рамките на образованието им по първа долекарска помощ за претендент водачи на МПС, младежите ще бъдат осведомени с въздействието на алкохола, упойващите субстанции и опиатите върху организма на човек при шофиране от практикуващи лекари, а чиновници на " Пътна полиция " ще показват теста, който употребяват при инспекция на пътя и ще срещнат младежите с наказателната отговорност, която носи всеки при установен позитивен тест. 

Очакванията са по време на акцията тази година във Варна да бъдат достигнати над 10 000 възпитаници, студенти и млади водачи.

Повече вижте във видеото! 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР